Suomen sähköpyörätuolijalkapallojoukkue latoi maaleja Itävallan turnauksessa

Kalle Hänninen ampuu kohti Itävallan maalia finaaliottelussaKuva: Sergiu Borguta

Suomen nuori sähköpyörätuolijalkapallojoukkue osallistui lajin uusien pelimaiden Ottobock-turnaukseen Itävallassa 30.10.–1.11.2014. Suomi esiintyi turnauksessa edukseen sijoittumalla hopealle ja tekemällä turnauksen maaliennätyksen 27 maalia seitsemässä ottelussa.

Suomi voitti viisi ottelua ja pelasi yhden tasapelin. Ainoa tappio tuli finaalissa Itävallan A-joukkuetta vastaan. Maalitykki Kalle Hänninen palkittiin turnauksen arvokkaimman pelaajan pokaalilla.

– Turnaus osoitti, mitä treenaamalla saa aikaiseksi. Kehitys vuoden takaiseen ensimmäiseen turnaukseemme Pariisissa on ollut huima, kertoi valmentaja Erik Lundell.

– Nyt Suomi näytti taktiikassa ja pelitaidossa muille mallia. Kilpakumppanit kertoivat turnauksen jälkeen, miten paljon oppivat meiltä turnauksen aikana. Vielä vuosi sitten me katsoimme oppia muilta.

Ottobock-turnaukseen osallistui yhteensä neljä joukkuetta. Suomen lisäksi mukana olivat Itävallan A- ja Futures-joukkueet sekä Saksa. Itävallassa spt-jalkapalloa on pelattu vuodesta 2013, ja aktiivipelaajia siellä on kaikkiaan parikymmentä. Saksassa lajia on käynnistelty vuoden 2014 alusta.

Suomessa sähkärifutista alettiin pelata vuonna 2012, kun muutamat aktiiviset perheet perehtyivät lajiin ja sen mahdollisuuksiin. Suomen sähköpyörätuolijalkapallo ry perustettiin vuonna 2013. Erik Lundell vetää tällä hetkellä vuoroviikoin harjoituksia Helsingissä ja Turussa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Marita Tiri muistuttaa, että uudet harrastajat ovat erittäin tervetulleita lajin pariin.

– Aktiivipelaajia on tällä hetkellä vain vajaat kymmenen. Olisi hienoa saada tänne Suomeen muutama joukkue niin, että saataisiin aikaan sähkärifutisliiga, Tiri toivoo.

Mikäli uuden lajin kokeilu kiinnostaa, yhdistykseltä saa lainata kahta pelituolia sekä palloja ja puskureita.

Sähköpyörätuolijalkapallolla on vahva asema mm. Iso-Britanniassa, Ranskassa ja USA:ssa. Suomen sähköpyörätuolijalkapallo ry on lajin kansainvälisen kattojärjestön FIPFA:n (Fédération Internationale de Powerchair Football Association) jäsenmaa.

Teksti: Eeva-Kaisa Heikura

Lisätiedot: Marita Tiri, puh. 044 718 0845, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sekä www.sptjalkapallo.com ja www.facebook.com/suomensahkopyoratuolijalkapallo

Video Suomen ja Itävallan välisestä finaaliottelusta:

 

Ottobock-turnaus, Wien, Itävalta 30.10.–1.11.2014

Alkusarja

Itävalta A–Suomi             1–1

Saksa–Suomi                  0–6

Itävalta Future–Suomi    0–7

Itävalta A–Suomi             0–2

Saksa–Suomi                  0–6

Itävalta Future–Suomi    0–4

Alkusarjan lopputilanne

1) Suomi                            6 5 1 0 26–1                      16

2) Itävalta A                       6 4 1 1 14–3                      13

3) Itävalta Future             6 2 0 4 8–18                      6

4) Saksa                            6 0 0 6 3–29                      0

Pronssiottelu

Itävalta Future–Saksa    6–1

Loppuottelu

Itävalta A–Suomi             2–1

 

Suomen joukkue

Pelaajat: Kalle Hänninen, Essi-Maria Heikura, Alex Lundell, Onni Martikainen, Halti Toppinen

Valmennus ja avustajat: Erik Lundell (valmentaja), Esko-Juhani Hänninen, Eeva-Kaisa Heikura, Seppo Heikura, Aki Martikainen, Anssi Toivola.

 

Turnauksen kotisivutwww.erollifussball.at