Sporttitori-kokeilutapahtuma

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry järjestää koko perheen Sporttitori-kokeilutapahtuman Liiku terveemmäksi esteettä -seminaarin yhteydessä keskiviikkona 30. syyskuuta 2015 klo 16.00–18.00 Vaasan Ammattiopiston liikuntasalissa (Ruutikellarintie 2).

Tapahtumassa on erilaisia laji- ja neuvontapisteitä. Lajipisteillä voi kokeilla sisäkurlingia, bocciaa, puhallustikkaa, pöytäpelejä ja ekoasetta. Pujotteluradalla voi suorittaa vatsalauta-ajokortin. Perheen pienimmille on tarjolla temppurata. Samalla voi testata hullunhauskaa kanalinko-peliä.

Liiku terveemmäksi -neuvontapisteessä pääsee tutustumaan Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA:n vuokrattaviin apuvälineisiin sekä kokeilemaan omia esteettömyyskartoittajan taitojaan mittaamalla rampin kaltevuutta ja valaistuksen voimakkuutta.

Sporttiklubin infopisteessä voi kysyä neuvoja lasten liikuntaan ja harrastamiseen liittyvissä asioissa. Sporttiklubi on VAU:n valtakunnallinen tiedotuskanava liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille lapsille ja nuorille. Pisteellä vierailevat lapset saavat lahjaksi VAU-pipon.

Sporttitori toteutetaan yhteistyössä Invalidiliiton, Vaasan kaupungin, Vaasan Ammattiopiston ja Åbo Akademin kanssa.

Sporttitorille on vapaa pääsy. Ohjausta on tarjolla suomeksi ja ruotsiksi.

Ennen Sporttitoria samassa paikassa järjestetään Liiku terveemmäksi esteettä -seminaari klo 12.00–16.00, jonne voi osallistua maksutta, mutta seminaariin osallistuminen edellyttää ilmoittautumista.

Lisätiedot: VAU ry, Jukka Parviainen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 045 677 0516