ExtremeRunin hyväntekeväisyyspotti VAU:lle mahdollistaa lasten ratakelaustuolin hankinnan

Nuoria ratakelaajia Pajulahden SM-hallikilpailuissa 2015. Kuvan tuolit eivät ole lasten kokoa.

Vantaalla toukokuussa järjestetyn ExtremeRun-juoksutapahtuman puuhamies, juontaja Jaajo Linnonmaa keräsi 5 000 euron hyväntekeväisyyspotin Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:lle.

ExtremeRun ja Jaajo halusivat suunnata potin liikuntarajoitteisten lasten apuvälinehankintoihin. VAU:n alaisuudessa toimiva Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA ostaa summalla lapsille suunnatun ratakelaustuolin.

– SOLIA:lla tai Suomessa muutenkaan ei ole aiemmin ollut lasten koon kelaustuolia, tähän saakka halukkaat kokeilijat ovat voineet kelata lähinnä aktiivikelaajien vanhoilla tuoleilla. Voi siis sanoa, että tälle on olemassa selkeä tarve, SOLIA:n apuvälineneuvoja Jukka Parviainen toteaa.

Siinä vaiheessa kun ratakelausta aletaan harrastaa tavoitteellisesti, tulee eteen oman, mittoihin tehdyn kelaustuolin hankinta. Kokeiluvaiheessa ja innostuksen sytyttämisessä on tärkeintä, että on tuoli, joka ei ole aivan liian suuri.

– Siihen nähden, että kokeiluvälineistöä ei ole liiemmin ollut tarjolla, suomalaisten ratakelausmenestys maailmalla on ollut uskomatonta. ExtremeRunilta saamamme tuen ansiosta pystymme osaltamme pitämään huolta siitä, että kelausmenestys jatkuu tulevaisuudessakin, VAU:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen sanoo.

– VAU:n lasten ja nuorten toiminnassa on ollut tekemisen meininkiä jo vuosien ajan ja yhä useampi vammainen lapsi on kiinnostunut liikunnan harrastamisesta. Tällä hetkellä on menossa Valtti-ohjelma, jossa lähes 250 lapselle etsitään liikuntaharrastusta. Uusi ratakelaustuoli voi avata mahdollisuuden liikunnan ja urheilun pariin myös joillekin heistä, Juntunen jatkaa.

Lasten kelaustuoli tulee SOLIA:n Helsingin toimipisteeseen, josta sitä voi vuokrata minne päin Suomea tahansa. Tuolin voi saada SOLIA:lta myös lainaan kokeilu- ja kilpailutapahtumiin.

Kelaustuoli tilataan ulkomailta, joten se ei ehdi käyttöön vielä kesähelteille. Realistista on, että kelaustuoli on vuokrattavissa SOLIA:sta syyskuussa järjestettävien Rion paralympialaisten jälkeen.

Lisätiedot SOLIA:sta: apuvälineneuvoja Jukka Parviainen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 045 677 0516 ja SOLIA:n sivut