Parayleisurheilun SM-hallikilpailujen ilmoittautuminen käynnissä – parayleisurheilijat siirtyvät SUL:n lisenssijärjestelmän piiriin

Tuomas Manni työntää kuulaa

Vuosi 2023 käynnistyy parayleisurheilun osalta SM-hallikilpailuilla, jotka Lahden Ahkera järjestää sunnuntaina 22. tammikuuta Pajulahti-hallissa Lahden Nastolassa. Kilpailukutsuun pääset siirtymään tästä.

Vuoden 2023 alusta alkaen parayleisurheilun SM-kilpailuihin osallistuvien urheilijoiden on kuuluttava Suomen Urheiluliiton jäsenseuraan ja heillä on oltava yleisurheilulisenssi. Lue lisää aiheesta SUL:n sivuilta.

Parayleisurheilun SM-kilpailuihin, niin talven hallikisoihin kuin kesän ulkoratojen kisoihin, ilmoittaudutaan Kilpailukalenteri.fin kautta. Se onnistuu vain urheilijoilta, jotka ovat SUL:n jäsenseuran jäseniä ja joilla on voimassa oleva yleisurheilulisenssi.

– Lisenssiurheilijat voivat ilmoittautua valtaosaan kaikista SUL:n alaisista kilpailuista, joten tässä ei ole kyse pelkästään SM-kilpailuista, vaan parayleisurheilijoiden kilpailumahdollisuuksien lisäämisestä, sanoo SUL:n parayleisurheilun päävalmentaja Mikko Peltonen.

Kilpailukalenterin kautta ilmoittautumisen ansiosta parayleisurheilijoiden kilpailutulokset siirtyvät suoraan Tilastopaja.fi-sivustolle. Uudistuksen myötä parayleisurheilijat ovat aiempaa yhdenvertaisemmassa asemassa vammattomiin yleisurheilijoihin nähden.

– Ei ole ollut optimaalinen tilanne, että parayleisurheilijoille on kotimaassa ollut käytännössä vain kahdet kisat vuodessa, SM-kisat hallissa ja ulkona. Monet parayleisurheilijat ovatkin jo pitkään osallistuneet lisenssiurheilijoina myös muihin kilpailuihin. Toivottavasti tämän uudistuksen myötä tämä käytäntö yleistyy, Peltonen sanoo.

– On suomalaisen yleisurheilun etu, että parayleisurheilijat ovat yhä tiiviimpi osa yleisurheiluperhettä ja kotipaikkakuntansa yleisurheiluseuraa. Toiveissa on, että uudistuksen myötä seurojen jäseniksi tulee uusia parayleisurheilijoita ja sitä kautta parayleisurheilu tulee näkyvämmäksi seuroissa, Peltonen jatkaa.

Kuva: Janne Tapio