Paralympiakomitean ja PunaMustan merkityksellinen yhteistyö jatkuu kohti Berliiniä 2023 ja Pariisia 2024

Paralympiakomitean Timo Mäkynen ja PunaMustan Markku Molenius ja Mirka Lammi yhteiskuvassa Special Olympics -koripalloilijoiden kanssa #samassajengissä -kehyksessä Urheilugaalassa 2023.

Johtotähtinä jaetulle arvopohjalle perustuvassa yhteistyössä toimivat hiilineutraalit painotuotteet ja yhteiset tavoitteet digitaalisen saavutettavuuden edistämisessä, mikä tekee kotimaisesta PunaMustasta Paralympiakomitealle tärkeän kumppanin vastuullisuudessa.

Suomen Paralympiakomitean ja PunaMustan keväällä 2021 alkanut, vahvalle yhteiselle arvopohjalle perustuva yhteistyö jatkuu kohti Berliinin 2023 Special Olympics -maailmankisoja ja Pariisin 2024 paralympialaisia.

Tärkeänä kulmakivenä yhteistyössä on ympäristövastuu, jonka toteuttaminen on tärkeä osa Paralympiakomitean vastuullisuusohjelmaa ja yksi keskeisimmistä PunaMustan arvoista.

Vuoden 2029 loppuun mennessä hiilinegatiiviseksi tähtäävä PunaMusta tarjoaa Paralympiakomitealle ja sen jäsenistölle mahdollisuuden valita ympäristöystävälliset, täysin hiilineutraalit painotuotteet.

- Yhdistyksellemme mahdollisuus hiilineutraaliin painamiseen oli tärkeä kriteeri kumppania valitessa. Yhteistyön alettua olemme vaihtaneet hiilineutraaleiksi muun muassa eri tapahtumien esitteitä, iloitsee Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen.

- Kumppanuus Suomen Paralympiakomitean kanssa on PunaMustalle tärkeä, sillä on konsernimme arvojen mukaista tukea urheilua ja liikuntaa yhdenmukaisesti, tasa-arvoisesti ja eri tasoilla, jatkaa PunaMusta Media Oyj:n markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja Mirka Lammi.

Yhtenäinen ilme paralympialaisiin brändinhallinnan palveluilla

Paralympiakomitea on ottanut käyttöönsä myös PunaMustan brändinhallinnan palveluita, joista oli suuri hyöty esimerkiksi Tokion ja Pekingin paralympialaisten aikana. Kokemuksia kisoista tullaan hyödyntämään myös valmistautuessa kohti Pariisin 2024 paralympialaisia.

Paralympiajoukkueen Pohjoisen tähdet -ilmeen säilyminen yhdenmukaisena viestintämateriaalista toiseen on tärkeää, ja Mäkynen sanookin materiaalien työstöä kisoja edeltävässä kiireessä helpottaneen suuresti, kun fontit, logot ja muut löytyivät aina valmiiksi yhteyshenkilöltä.

- Säästimme merkittävästi aikaa ja vaivaa saman ilmeen työstössä rollupeihin, esitteisiin ja kortteihin. Hienoimpana tempauksena on pakko nostaa esille se, kun paralympiajoukkueen urheilijat toimittivat yllätyksenä Tokion kisakylästä tervehdyskortteja nuorille paraurheilijan aluille. Ylitsevuotavat kiitokset lapsilta ja heidän vanhemmiltaan olivat tunteikkaita ja toimivat samalla kiitoksina siitä, että Pohjoisen tähdet -ilme ja -tarinat olivat kohdillaan!

Paralympiakomitea vastaa Suomessa myös kehitysvammaisten urheilijoiden Special Olympics -toiminnasta, joten hiilineutraaleja materiaaleja päästään tulevien paralympialaisten ohella suunnittelemaan yhdessä myös kesällä 2023 Berliinissä järjestettävien Special Olympics -maailmankisojen tiimoilta.

Yhdessä kohti saavutettavampaa digitaalista ympäristöä

Toisena merkittävänä kulmakivenä yhteistyössä on sekä Paralympiakomitean että PunaMustan toiminnassa ja arvoissa olennainen saavutettavuus.

PunaMusta-yritysperhe edistää yhdenvertaisuuden toteutumista yhteiskunnassa tuottamalla saavutettavuusdirektiivin mukaisia verkkopalveluita, digitaalisia lomakkeita ja julkaisuja. 

PunaMustan palvelut ovat Paralympiakomitean kanssa tehtävän yhteistyön myötä hyödynnettävissä myös Paralympiakomitean jäsenjärjestöille urheilun ja vammaisjärjestöjen kentillä.

- Teemme paljon merkittävää työtä sekä rakennetun että luontoympäristön esteettömyyden eteen Suomessa, mutta yhtä tärkeää on saavutettavuus digitaalisessa ympäristössä. Mekään emme ole tässä vielä täydellisiä, mutta yhdessä PunaMustan kanssa olemme pystyneet lisäämään saavutettavien digisisältöjen määrää, ja pystymme hienosti osallistamaan myös urheilijoitamme avuksi tähän työhön, Mäkynen kertoo.

Yhdessä PunaMustan kanssa järjestettiinkin viime vuoden syksyllä digitaalisten sisältöjen suunnittelun parissa toimiville PunaMustan työntekijöille keskustelutilaisuus, johon kutsuttiin kokemusasiantuntijaksi näkövammainen paralympiahiihtäjä Inkki Inola jakamaan omat vinkkinsä saavutettavaan digisisältöön.

- Haluamme palveluissamme kiinnittää tulevaisuudessa yhä enemmän huomiota saavutettavuuteen jo digitaalisten sisältöjen suunnitteluvaiheessa, ja on hienoa päästä Paralympiakomitean kautta kuulemaan konkreettisesti, miten esimerkiksi juuri näkövammaiset henkilöt pääsevät tällä hetkellä erilaisia sisältöjä käyttämään, toteaa PunaMusta Media Oyj:n Mirka Lammi.

- Kuluvan vuoden taloustilanne tuo Paralympiakomitealle omat haasteensa valtionavustuksen puuttuessa. Siksi PunaMusta haluaa olla mukana auttamassa ja tulemme korottamaan tukeamme tälle vuodelle, kertoo Mirka Lammi lopuksi.


Kuvassa PunaMustan Mirka Lammi ja Markku Molenius yhteiskuvassa Timo Mäkysen ja Special Olympics -koripalloilijoiden kanssa Urheilugaalassa 2023. Kuva: Toivo Laiho.

 

Lue Inkin vinkit saavutettavaan digisisältöön

Tutustu Paralympiakomitean vastuullisuusohjelmaan 2020–2025

Tutustu PunaMusta Median tuoreimpaan vastuullisuusraporttiin

 

Lisää yhteistyöstä PunaMustan kanssa:

PunaMusta vastaa jatkossa Paralympiakomitean paino- ja esitysmateriaaleista

Paralympiakomitea pienentää hiilijalanjälkeään – hiilineutraalit painotuotteet vähentäneet jo päästöjä

 

Lisätietoa yhteistyöstä ja muista Paralympiakomitean kumppanuuksista: