Paraurheilun ja soveltavan liikunnan opinnäytetyöstipendejä jaossa syksyllä 2023 – seuraava stipendijako 2025

Näkövammainen henkilö lenkkeilee opasjuoksijan kanssa.

Oletko tekemässä paraurheilua tai soveltavaa liikuntaa käsittelevää opinnäytetyötä tai saanut sellaisen vastikään valmiiksi? Tai oletko suunnittelemassa edellä mainittuja aihealueita koskevan opinnäytetyön aloittamista? Jo valmistuneille tai valmistumassa oleville töille on jaossa stipendejä syksyllä 2023 ja seuraavat stipendit jaetaan syksyllä 2025.

Suomen Paralympiakomitea ja Soveltava Liikunta SoveLi jakavat kahden vuoden välein stipendejä ansioituneille paraurheilua tai soveltavaa liikuntaa käsitteleville opinnäytetöille. Seuraavan kerran Suomen Punaisen Ristin alaisen Ahos-säätiön rahoittamia stipendejä myönnetään tämän vuoden syksyllä.

Stipendejä jaetaan kahdessa kategoriassa:

  • Pro gradu- ja tohtorinväitöstason tutkielmille 2–3 kpl noin 1000–2000 euron stipendejä
  • AMK-, opisto- tai kandidaattitason loppu- tai opinnäytetöille 2–3 kpl noin 250–500 euron stipendejä

Hakuaika vuoden 2023 stipendeille päättyy 30.9. Stipendihakuun voi osallistua työllä, joka on valmistunut ja hyväksytty 1.9.2021–30.9.2023 välisenä aikana.

Koska stipendejä jaetaan aina kahden vuoden välein, on hyvä huomioida jo tässä vaiheessa, että 1.9.2023–30.9.2025 valmistuville töille myönnetään stipendejä syksyllä 2025. Eli jos tällä hetkellä esimerkiksi on harkintavaiheessa opinnäytetyönsä aihevalinnan suhteen, niin paraurheilun ja soveltavan liikunnan puolella riittää paitsi paljon tutkimatonta työnsarkaa myös taloudellista porkkanaa hyville töille.

Vuoden 2023 opinnäytetyöstipendejä haetaan sähköisellä lomakkeella, johon pääset siirtymään tästä.

Opiskelija tai tutkija hakee stipendiä itse, liittää mukaan työn abstraktin, avainsanat, perustelut ja linkin sähköiseen opinnäytetyöhön. Työ voi olla suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen.

Stipendit rahoittava Ahos-säätiö haluaa tukea paraurheilun ja soveltavan liikunnan tutkimusta ja kannustaa alan tulevia ammattilaisia kehittelemään uusia innovaatioita.

Pro gradu- ja väitöskirjatasoisten töiden arvioinnissa painotetaan teknistä toteutusta, tieteellistä tasoa, innovatiivisuutta ja sovellettavuutta. Opisto-, AMK- ja kandidaattitasoisten opinnäytteiden kohdalla painotetaan erityisesti ennakkoluulottomuutta, käytännönläheisyyttä ja monialaisuutta.

Esimerkkejä paraurheiluun ja soveltavaan liikuntaan liittyvistä, viimeisen noin kymmenen vuoden aikana julkaistusta opinnäytetöistä löytyy Paralympiakomitean sivuston Opiskelijoille-osiosta.

Lisätiedot:

  • Suomen Paralympiakomitea, koulutuskoordinaattori Piia Korpi, puh. 044 767 1368, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Soveltava Liikunta SoveLi, soveltavan liikunnan asiantuntija Nina Eränpalo, puh. 040 551 4468, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.