Seurat ja yhdistykset: Seuratuki vuodelle 2024 on haettavissa marraskuun ajan

Valmentaja ohjaa nuorta, pitkää tyttöä, joka juoksee kohti nurmella odottavaa jalkapalloa keltainen liivi yllään. Taustalla muun muassa down-nuoria ja muita erityistarpeisia harrastajia pallottelemassa ohjaajien kanssa.

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä valtionavustus paikallistasolle. Hakijoina voivat olla liikunta- ja urheilutoimintaa järjestävät paikalliset yhdistykset.

Tuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastamisen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Seuratuen yhtenä alatavoitteena on edistää yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia liikunnan harrastusmahdollisuuksia.

Suurin haettava summa voi olla 25 000 €, ja tukea myönnetään yksivuotisiin hankkeisiin.

Seuratuen haku vuodelle 2024 on auki marraskuun 2023 ajan. Tukihakemuksen valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin – tutustu huolellisesti hakuohjeisiin.

Olennaista on kuvata hakemuksessa kehittämisen tavoitteet, miten niihin päästään eli toimenpiteet ja miten seurassa tai yhdistyksessä arvioidaan tavoitteiden saavuttamista.

Seuroja ja yhdistyksiä, jotka aikovat hakea seuratukea paraurheilun ja/tai soveltavan liikunnan kehittämiseen, kannustetaan pyytämään hakuprosessiin konsultaatioapua Paralympiakomitean yhteyshenkilöiltä Nina Peltoselta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) tai Tiina Siivoselta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

Lista viimekertaisessa haussa seuratukea saaneista löytyy täältä

Kuva: Äänekosken Huiman Huimarit ryhmä harjoittelemassa. Seura sai seuratukea vuodelle 2023 Hallittua harrastamista -hankkeeseen. Kuvaaja Touho Häkkinen.


Lue lisää:

Seuratuki 2024 -hakuinfo webinaarina 24.10. ja katsottavissa jälkikäteen