AMEO-stipendit viidelle nuorelle vammaisurheilijalle

AMEO-stipendin saajat: Jessica Kerttunen (vas.), Joel Koskinen, Elina Salminen ja Teo Ruoslahti. William Söderling ei päässyt paikalle stipendinjakotilaisuuteen.

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ja ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkosto AMEO solmivat vuosi sitten yhteistyösopimuksen. Yksi yhteistyön muodoista ovat vuosittain viidelle nuorelle vammaisurheilijalle jaettavat tuhannen euron arvoiset AMEO-stipendit

AMEOn luovuttamat stipendit saivat tänä vuonna taitoluistelija Elina Salminen (Lempäälä), ratsastajat Teo Ruoslahti (Espoo) ja Jessica Kerttunen (Sipoo) sekä uimarit Joel Koskinen (Tampere) ja William Söderling (Helsinki). Stipendit jaettiin vammaisurheilun lasten ja nuorten Junior Games -syyskisojen yhteydessä Jyväskylässä keskiviikkona 25.11.

– Ostan ainakin uuden kilpailuhameen ja luistimet. Loput säästän varmaan kisamatkoja varten, arvioi Special Olympics -taitoluistelija Elina Salminen stipendin käyttökohteita.

Salminen opiskelee toista vuotta Hämeenlinnassa Kiipulan ammattiopistossa. Hän on valmistumassa keväällä 2016 lähihoitajan avustajaksi.

– AMEO-verkosto haluaa stipendeillä tukea nuoria liikunnan harrastajia, jotka verkoston arvojen mukaisesti ovat omassa lajissaan rohkeita, vastuullisia sekä yhteishenkeä luovia urheilijoita, toteaa AMEOn johtoryhmän puheenjohtaja Tiina Meriläinen.

AMEO on Suomen ammatillisten erityisoppilaitosten muodostama kumppanuusverkosto, jonka kautta VAU:n yhteistyökumppaneina ovat Ammattiopisto Luovi, Bovallius-ammattiopisto, Keskuspuiston ammattiopisto, Kiipulan ammattiopisto, Validia Ammattiopisto ja Aitoon koulutuskeskus.

Lisätiedot:

  • AMEO-verkoston johtoryhmän puheenjohtaja, rehtori Tiina Meriläinen, puh. 040 728 2547,Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU, toiminnanjohtaja Riikka Juntunen, puh. 0400 340 091, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.