Anniina Hassinen, Saga Hänninen ja Veera Luhtanen loistivat Leicesterin rytmisen voimistelun kisoissa

Anniina Hassinen

Suomalaiskolmikko Saga Hänninen, Veera Luhtanen, Anniina Hassinen onnistui loistavasti sunnuntaina 16. kesäkuuta Leicesterissä järjestetyissä down-urheilijoiden avoimissa rytmisen voimistelun Iso-Britannian mestaruuskilpailuissa. He voittivat yhteensä 12 kultamitalia ja kokonaiskilpailun ykkössijan.

Sport Club Vantaan Saga Hänninen voitti kisojen kokonaiskilpailun mestaruuspokaalin sekä välinemestaruudet keiloilla, pallolla, nauhalla ja narulla. Junioreiden sarjassa kilpaillut Seinäjoen Voimistelijoiden Veera Luhtanen saavutti myös neljä mestaruutta välineinään keilat, nauha, vanne ja naru. Ensimmäisissä kansainvälisissä kisoissaan ollut Tampereen Sisun Anniina Hassinen voitti niin ikään junioreiden sarjan oman luokkansa kultamitalit vanteella, nauhalla, pallolla ja narulla.

Saga Hänninen

Kaikkien voimistelijoiden suoritukset olivat erinomaisia ja viimeisen puolentoista kuukauden aikana tehty kova treenaaminen oli tuottanut hyvää tulosta. Esityksiin oli saatu edellisiin kisoihin nähden lisää tarkkuutta, sulavuutta ja ryhtiä.

Saga Hännisen kisasuoritukset alkoivat pienellä vastoinkäymisellä, kun ensimmäisen ohjelman loppupuolella nilkka vääntyi ja venähti, mutta hän taisteli sisukkaasti ohjelman loppuun. Kipeytyneestä nilkasta huolimatta hän pystyi suorittamaan loputkin ohjelmat hienosti läpi. 

Veera Luhtanen nautti matolla esiintymisestä ja se näkyi suorituksissa. Ennen kisaa oli pientä jännitystä, mutta sitä ei huomannut matolla, vaan kaikki suoritukset onnistuivat hienosti. Ensimmäisissä kisoissaan esiintynyt Anniina Hassinen teki myös uransa parhaat suoritukset.

Veera Luhtanen

Valmentajat Kiia Hänninen, Aino-Tuulia Hassinen ja Katja Luhtanen pitivät tyttöjen kisavireen korkealla koko kisan läpi ja olivat hyvin tyytyväisiä voimistelijoiden suorituksiin ja asenteeseen.

Suomen kolmikolla oli koko tapahtuman ajan hyvä ja iloinen vire. Jokainen kannusti ja tsemppasi toisiaan hienosti läpi kisan.

Teksti: Mika Hänninen

Kuvat: Kiia Hänninen