Myyntiin tulevan WeThe15-yhdenvertaisuuskorun toteuttaa Kalevala Koru

Ensimmäiset kolme Kalevala Korun Paralympiakomitealle toteuttamaa WeThe15-yhdenvertaisuuskorua

Suomen Paralympiakomitea tuo kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12. myyntiin WeThe15-yhdenvertaisuuskorun. Koru on valmistettu 95-prosenttisesti kierrätetystä hopeasta ja sen on valmistanut yksinoikeudella Paralympiakomitealle Kalevala Koru.

Arviolta 15 prosentilla maailman väestöstä on jokin vamma. Maailmassa tämä tarkoittaa 1,2 miljardia ihmistä ja Suomessa 700 000 ihmistä, joka seitsemättä meistä. Silti usein – aivan liian usein – vammaiset henkilöt sivuutetaan yhteiskunnallisessa keskustelussa ja tehtäessä päätöksiä tärkeistä ja laajasti väestöä koskettavista asioista. Tähän maailmanlaajuisen WeThe15-kampanjan avulla halutaan muutos.

Vuonna 1937 alkunsa saaneelle Kalevala Korulle tasa-arvo ja ihmisten yhdenvertaisuus on aina ollut kantava arvo. Yritys on perustamisestaan alkaen pyrkinyt tukemaan yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevia.  Yhdenvertaisuus on myös yksi Paralympiakomitean viidestä arvosta, ja yhteistyössä Kalevala Korun kanssa näkyy vahva yhteinen arvopohja.

- Yhdenvertaisuus merkitsee meille jokaisen oikeutta ja mahdollisuutta tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään, kertoo Kalevala Korun brändi- ja designjohtaja Maria Uunila.

– Uskon, että mitä laajemmin erilaisten yksilöiden ääni pääsee yhteisössä kuuluviin, sitä paremmin koko yhteiskunta voi, Uunila jatkaa.

Pyöreä, hopeinen kaulakoru on tärkeä osa WeThe15-kampanjan näkyväksi tekemistä Suomessa ja sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. Korussa näkyvä 15 prosentin osuus ympyrästä ilmentää kampanjan logon tavoin 15 prosentin osuutta maailman ihmisistä, ja korun kantajalla on sen avulla mahdollisuus osoittaa tukensa tärkeälle asialle. Myös kestävä kehitys on huomioitu: koru on valmistettu 95-prosenttisesti kierrätetystä hopeasta.

Koru tehdään alusta loppuun Helsingin Konalassa sijaitsevalla Kalevala Korun tehtaalla, jonne Paralympiakomitean edustajat pääsivät seuraamaan ensimmäisten korujen valmistumista vaihe vaiheelta. WeThe15-yhdenvertaisuuskoruista saatava tuotto mahdollistaa osaltaan nuorten paraurheilijoiden urheilemista, ja ensimmäiset kolme valmistunutta korua lahjoitetaan kolmelle Nuorten paralympiaryhmän vuoden 2021 stipendiaatille.

Kalevala Korun Maria Uunila ja Paralympiakomitean Timo Mäkynen Kalevala Korun koruja esittelevän vitriinin edessä.

- Olen todella innoissani tästä korusta. Oli hieno kokemus päästä seuraamaan tehtaalle sepän työtä ja ensimmäisten korujen valmistumista nuorille paraurheilijoille kaikkine työvaiheineen alusta loppuun. Olen iloinen, että Kalevala Koru tarttui aktiivisesti toimeen ja toteutti tämän korun vielä kierrätetystä hopeasta, Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen iloitsee.

- Kaikissa keskusteluissa on vain vahvistunut, miten vahvasti Suomen Paralympiakomitean ja Kalevala Korun arvomaailma kietoutuu yhteen. Tätä korua voi kantaa hyvillä mielin itse, ja antaa samanlaisen myös elämän tärkeille ihmisille, Mäkynen jatkaa.

WeThe15-yhdenvertaisuuskoru on myynnissä 79 euron hintaan, ja ensimmäiset tilaajat saavat korun kotiin toimitettuna vielä ennen joulua. Koru on ensimmäisenä myynnissä Urheiluverkkokauppa.fi -sivustolla, jonne on toteutettu myös oma paraurheilun osio.


Tästä korun tilaukseen Urheiluverkkokauppa.fi-sivustolle

 

Lue lisää:

WeThe15-kampanja

Mitä yhdenvertaisuus merkitsee? Urheilu-, järjestö- ja yritysmaailman toimijat kertovat ajatuksiaan