Matti Suur-Hamari liiteli Sloveniassa jääkiekkomaalivahdin kamoissa studion katossa 

Kuvakaappaus Matti Suur-Hamarista Toyotan Ice Match -videolta.

Lumilautailija Matti Suur-Hamari ja Toyota ovat jo vuosien ajan tehneet tuloksekasta yhteistyötä. Paralympiavoittaja Suur-Hamari on yksi Toyotan Global Teamin urheilijoista ja sen seurauksena hän pääsi mukaan Pekingin olympialaisia ja paralympialaisia ennen valmistuneeseen komeaan videoproduktioon. 
 
Toyota on Start Your Impossible -teemallaan näkyvä olympialaisten ja paralympialaisten maailmanlaajuinen yhteistyökumppani. Pekingin kisojen alla julkaistuun videoon oli kerätty sekä paralympiaurheilijoita – Suur-Hamarin lisäksi mm. parajääkiekkoilijat Billy Bridges ja Rico Roman – että olympiaurheilijoita – kuten pikaluistelija Erin Jackson, taitoluistelija Alysa Liu ja lumilautailija Red Gerard
 
– Viime syksynä käytiin Sloveniassa kuvaamassa isolla studiolla. Siellä oli jää kyllä, mutta muuten kuvattiin green screeniä vasten ja lenneltiin siellä valjaissa ympäri studion kattoa. Olihan se kyllä tosi magee homma päästä mukaan tuollaiseen isoon tuotantoon, Suur-Hamari sanoo. 
 
Suur-Hamarilla on jääkiekkotaustaa ja hän esiintyykin videossa lumilautailevana jääkiekkomaalivahtina. 
 
– En tiennyt etukäteen sinne mennessäni, että esittäisin maalivahtia. Oli ensimmäinen kerta, kun olin maalivahdin kamat päällä. Ei ollut oma toive, vaan ihan käsikirjoituksen mukaan mentiin, Suur-Hamari hymähtää. 
 
Toyotan ”talliin” kuuluminen on Suur-Hamarille suuri ylpeydenaihe. 
 
– He ovat tehneet todella hienoa työtä olympialaisten ja paralympialaisten välisen kuilun pienentämisessä. He satsaavat ihan yhtä paljon paralympia- ja olympiaurheilijoihin, ja yhdenvertaisuus tulee vahvasti esiin jokaisessa asiassa mitä he tekevät. 
 
– Olin Kanadassa maailmancupissa, kun olympialaiset pyörähtivät käyntiin, niin joka ikisellä mainoskatkolla näkyi oma nimi telkkarissa, ja tuli paljon viestejä eri puolita maailmaa, että minut on nähty. Onhan se aika mageeta, Suur-Hamari toteaa. 
 
Toyota on paitsi Kansainvälisen Paralympiakomitean myös Suomen Paralympiakomitean pääyhteistyökumppani. Toyota tukee paralympiajoukkueen lisäksi myös Para School Day -koulukiertuetta ja kehitysvammaisten Special Olympics -toimintaa. 
 
Matti Suur-Hamarin urakka Pekingin paralympialaisissa käynnistyy sunnuntaina 6.3. lumilautacrossin karsinnalla. Maanantaina 7.3. on ohjelmassa crossin finaalit ja lauantaina 12.3. banked slalom -kisa. Neljä vuotta sitten Pyeongchangin paralympialaisissa Suur-Hamari voitti SB-LL2 -alaraajavammaluokan lumilautacrossista kultaa ja banked slalomista pronssia.