Haluaisitko kokeilla laskettelua tai lumilautailua? Maaliskuun lumitapahtumissa rinteeseen pääsee avustajan kanssa

Kolme lasta tai nuorta laskemassa laskettelukelkalla avustajan tai perheenjäsenen kanssa lumisessa rinteessä.

Suomen Paralympiakomitean lumitapahtumat ovat matalan kynnyksen kokeilutapahtumia, joissa vammaisilla ja erityistä tukea tarvitsevilla on mahdollisuus osallistua kelkka- ja pystylaskettelun sekä lumilautailun opetukseen yhdessä oman avustajan kanssa. Maaliskuussa järjestetään tapahtumat sekä Etelä-Suomessa että Lapissa!

Jotta erityistä tukea liikkumiseen tarvitseva laskettelija pääsee harrastamaan talvilajeja, on tärkeää, että myös perheenjäsenet, kaverit, henkilökohtainen avustaja tai opas saavat opetusta siihen, kuinka rinteessä voi laskea tukea tarvitsevan laskijan kanssa.

Näin laskettelusta tai lumilautailusta voi löytyä yhteinen harrastus!

Paralympiakomitean lumitapahtumissa on helppo osallistua kelkka- ja pystylaskettelun sekä lumilautailun opetukseen yhdessä oman avustajan tai muun avustavan henkilön kanssa. Tapahtumissa on myös mahdollisuus kokeilla maastohiihtoa hiihtokelkalla.

Lumitapahtumiin osallistuvilta avustajilta toivotaan kohtuullista laskettelutaitoa, mutta muuten tapahtumiin ovat tulleita niin ensikertalaiset kuin alppihiihtoa, lumilautailua tai maastohiihtoa jo joskus kokeilleet, jotka haluavat oppia lisää soveltavasta laskettelusta.

Opetuksesta tapahtumissa vastaavat soveltavan alppihiihdon ohjaajat ja opetuksessa hyödynnetään soveltavan alppihiihdon ja lumilautailun sekä maastohiihdon välineistöä. Mukaan voi ottaa myös omat hiihtovälineet.

Maaliskuun lumitapahtumat Messilässä ja Luostolla

Osallistujille edullisia lumitapahtumia järjestetään alkuvuodesta 2022 kaksi kertaa. Maaliskuun aikana niihin pääsee osallistumaan joko Etelä-Suomessa Hollolan Messilässä tai Lapissa Luostolla.

Lue tapahtumista lisää ja ilmoittaudu mukaan:

12.3. Lumitapahtuma Messilässä

26.3. Lumitapahtuma Luostolla