Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Sulkapallo

Vammaluokat

Sulkapallossa kilpaillaan kuudessa eri vammaluokassa: pyörätuoliluokat WH1-2, pystyluokat SL3-4 (alaraajavamma) & SU5 (yläraajavamma) ja lyhytkasvuisten luokka SS6.

  • Pyörätuoliluokat WH1-2: Vammaluokkien WH1-2 urheilijat kilpailevat pyörätuolissa. Urheilijoilla on vammoja, jotka vaikuttavat alaraajoihin ja joko yläraajoihin tai/ja keskivartaloon, esimerkiksi ala- tai neliraajahalvaus. Vammaluokan WH2 urheilijoiden keskivartalon toimintakyky on normaali kun taas vammaluokan WH1 urheilijoiden keskivartalon toimintakyky on joko kohtalaista tai heikkoa.
  • Pystyluokat SL3-4 & SU5: Vammaluokkien SL3-5 urheilijat kilpailevat pystyasennossa. Urheilijoilla on monia erilaisia liikuntavammoja, kuten esimerkiksi raajan puutoksia, CP-vamma tai huomattava jalkojen pituusero.
  • Lyhytkasvuisten luokka SS6: Vammaluokan SS6 urheilijoiden seisomapituus on rajoittunut poikkeavien ylä- ja alavartalon tai keskivartalon mittojen vuoksi. Lyhytkasvuisuutta aiheuttavat esimerkiksi akondroplasia (klassinen lyhytkasvuisuus) tai kasvuhormonien toimintahäiriö.

Sulkapallo on ensimmäistä kertaa mukana paralympialaisissa Tokiossa 2020.

Kilpailukelpoiset vammat

Heikentynyt lihasvoima, atetoosi, heikentynyt passiivinen liikealue, hypertonia, raajan puutos, ataksia, jalkojen pituusero, lyhytkasvuisuus

Lisätietoa

Sulkapallo: BWF para-sulkapallo MM-kisat 2015

Sulkapallon luokittelusäännöt

IPC sulkapallo