Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Tulevat paralympialaiset

Paralympialaiset ovat kahden vuoden välein toistuva huippu-urheilutapahtuma. Kesä- ja talviparalympialaiset järjestetään samassa kaupungissa ja kilpailupaikoissa kuin olympialaiset. Paralympialaisissa kilpailevat liikunta-, näkö- ja kehitysvammaiset urheilijat. Kesäparalympialaisia on järjestetty vuodesta 1960 lähtien ja ensimmäiset talviparalympialaiset järjestettiin puolestaan vuonna 1976. Suomen Paralympiakomitea vastaa Suomen joukkueen järjestelyistä, valitsemisesta ja lähettämisestä paralympialaisiin. Paralympialaiset ovat Kansainvälisen Paralympiakomitean (IPC) hallinnoimat.

Pyeongchangin talviparalympialaiset 9.-18.3.2018

Vuoden 2018 talviparalympialaiset järjestetään Etelä-Koreassa. Lajeja on kuusi: alppihiihto, ampuma- ja maastohiihto, kelkkajääkiekko, lumilautailu sekä pyörätuolicurling. Kilpailut ovat järjestyksessään 12:nnet talviparalympialaiset. Etelä-Koreassa kilpailee 670 urheilijaa, mikä on yli 100 urheilijaa enemmän kuin edellisissä talviparalympialaisissa Sochissa.

 

 

Tokion kesäparalympialaiset 25.8.-6.9.2020

Tokion paralympialaiset ovat järjestyksessään 16:nnet. Tokioon odotetaan yli 4200 urheilijaa, jotka kilpailevat 22 lajissa. Uusina lajeina Tokiossa nähdään sulkapallo ja  taekwondo. Vastaavasti purjehdus ja cp-vammaisten jalkapallo jäävät pois ohjelmasta. Tokio isännöi vuoden 1964 kesäparalympialaisia.

 

                                        Pekingin talviparalympialaiset maaliskuu 2022