Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Paralympiakomitea ry

Suomen Paralympiakomitea on rekisteröity yhdistys, jonka vastuulla on valmistella, valita, rahoittaa ja johtaa Suomen joukkue kesä- ja talviparalympialaisiin.

Suomen Paralympiakomitea vastaa yhteistyössä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön kanssa vammaishuippu-urheilun valmennustoiminnasta ja valmennustuen tulosperusteisesta suuntaamisesta. Komitea tekee lisäksi tiivistä yhteistyötä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n, lajiliittojen, Opetus- ja kulttuuriministeriön, urheiluakatemioiden, valmennuskeskusten ja KIHU:n kanssa.

Paralympiakomitea vastaa vammaishuippu-urheilun kansainvälisestä vaikuttamisesta sekä sen viestinnästä ja mielikuvista Suomessa.

Paralympiakomitean jäseniä ovat VAU ry sekä 20 lajiliittoa, jotka vastaavat sen lajin vammaishuippu-urheilusta.

 

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintakertomus 2015

Suomen Paralympiakomitean säännöt

Suomen Paralympiakomitean yhdenvertaisuussuunnitelma

Huippu-urheilun yhteiskunnallinen perustelu 2018

 

Paralympiakomitean arvot

Omistautuminen

Intohimo

Tasa-arvo

Tavoitteellisuus

Paralympiakomitean missio

Olemme yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka toteuttaa kaikilla toimillaan urheilun tasa-arvoa. Edistämme mahdollisuuksia tavoitella kansainvälistä huippu-urheilumenestystä paralympialaisissa.

Paralympiakomitean visio

Vuonna 2018 olemme toimiva osa ja haluttu kumppani suomalaisessa urheilukulttuurissa. Paralympiaurheilun mahdollisuudet on nykyistä laajemmin tiedostettu ja paralympiaurheilijan ura on tavoiteltu ja arvostettu.

 

“Paralympiakomitea toteutta urheilun tasa-arvoa ja mahdollisuuksia tavoitella menestystä paralympialaisissa.”