Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Paralympiakomitea ry

Suomen Paralympiakomitea on rekisteröity yhdistys, jonka vastuulla on valmistella, valita, rahoittaa ja johtaa Suomen joukkue kesä- ja talviparalympialaisiin.

Suomen Paralympiakomitea vastaa yhteistyössä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön kanssa vammaishuippu-urheilun valmennustoiminnasta ja valmennustuen tulosperusteisesta suuntaamisesta. Komitea tekee lisäksi tiivistä yhteistyötä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n, lajiliittojen, Opetus- ja kulttuuriministeriön, urheiluakatemioiden, valmennuskeskusten ja KIHU:n kanssa.

Paralympiakomitea vastaa vammaishuippu-urheilun kansainvälisestä vaikuttamisesta sekä sen viestinnästä ja mielikuvista Suomessa.

Paralympiakomitean jäseniä ovat VAU ry sekä 20 lajiliittoa, jotka vastaavat sen lajin vammaishuippu-urheilusta.

 

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintakertomus 2015

Suomen Paralympiakomitean säännöt

 

 

 

 

 

 

 

“Paralympiakomitea toteutta urheilun tasa-arvoa ja mahdollisuuksia tavoitella menestystä paralympialaisissa.”

Paralympiakomitean arvot

Omistautuminen

Intohimo

Tasa-arvo

Tavoitteellisuus

Paralympiakomitean missio

Olemme yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka toteuttaa kaikilla toimillaan urheilun tasa-arvoa. Edistämme mahdollisuuksia tavoitella kansainvälistä huippu-urheilumenestystä paralympialaisissa.

Paralympiakomitean visio

Vuonna 2018 olemme toimiva osa ja haluttu kumppani suomalaisessa urheilukulttuurissa. Paralympiaurheilun mahdollisuudet on nykyistä laajemmin tiedostettu ja paralympiaurheilijan ura on tavoiteltu ja arvostettu.