Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Miten mukaan kilpaurheiluun?

 

Tie Tähtiin -video esittelee eri vammaisurheilumahdollisuuksia. Äänessä ovat entiset ja näkyiset vammaishuippu-urheilijat kuten triathlonisti Liisa Lilja,
ratakelaaja Leo-Pekka Tähti ja lumilautailija Matti Suur-Hamari. Videon ovat tuottaneet Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry.

Vammaisten lasten ja nuorten liikunta ja urheilutoiminta

Lasten ja nuorten toimintaa toteutetaan Suomen Vammaisurheilu- ja Liikunta VAU ry:n Sporttiklubin alla. Sporttiklubi on liikuntaohjelma alle 20-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on jokin liikunta-, näkö- tai kehitysvamma tai jotka ovat saaneet elinsiirron.

Sporttiklubi tarjoaa tietoa mahdollisuuksista päästä kokeilemaan eri liikuntamuotoja, apuvälineitä ja lajeja kerhoissa, tapahtumissa ja leireillä.  VAU:n, sen paikallisyhdistysten ja vammaisurheiluryhmien lisäksi harrastusmahdollisuuksia löytyy lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden yleisen liikunnan toimijoiden kautta. Paikallisia Sporttiskerhoja on noin 40 eri paikkakunnalla.

Junior Games -kisat on vammaisurheilun hauskin kisatapahtuma. Junior Games -kisoissa voi testata omia rajojaan toisten vammaisnuorten kanssa. Junior Games -kisat järjestetään kahdesti vuodessa: keväällä ja syksyllä.

Löydä oma seura

Suomen Vammaisurheilu ja Liikunta VAU ry kerää sivuilleen urheiluseurat, joissa jo urheilee vammaisurheilijoita tai joilla on valmiuksia ja halua ottaa vammaisurheilijoita toimintaansa. Siirry Löydä oma seura -sivustolle tästä.

Apuvälineen vuokraus- ja neuvontapalvelu

Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA opastaa ja neuvoo, tarjoaa kokeilu- ja vuokraustoimintaa sekä auttaa oman välineen hankinnassa. Kaikki liikunnan apu- ja toimintavälineitä vuokraavat tahot löydät http://www.valineet.fi/

Kokeilutapahtumat ja urheilijavieraat

Lajiliitot, VAU ry ja vammaisjärjestöt järjestävät kokeilutapahtumia ympäri vuoden. Liity postituslistalle, jos haluat pysyä ajantasalla kokeilutapahtumista. Tie Tähtiin -pooliurheilijoita voi kutsua kuntoutuskeskuksiin, seuroihin ja sairaaloihin kertomaan omasta urheilijan polustaan sekä järjestämään lajikokeilutapahtuman.

Stipendit ja apurahat

Vammaisurheilijan polun eri vaiheissa on mahdollisuuksia hakea apurahaa tai stipendiä välineisiin, kilpailumatkaan tai muuhun harrastamiseen liittyvään. VAU ry on kerännyt vaihtoehdot sivuilleen, tutustu täällä apurahamahdollisuuksiin.

Valtti-ohjelma auttaa vammaisia lapsia löytämään harrastuksen

Valtti-ohjelma on VAU ry:n kehittämä tukimalli. Valtti-ohjelmaan voivat hakea kaikki erityistä tukea tarvitsevat 6–23-vuotiaat lapset tai nuoret. Haku on auki huhtikuun 2017 loppuun asti. Hakulomake Valtti-ohjelmaan on avoinna vammaisurheilu.fi -verkkopalvelussa: Hakuohjeet ja -lomake Valtti-ohjelmaan.