Iida Kauppila

Iida Kauppila

Iida Kauppila, maalipalloilija, Espoo

Edusti Suomea kesäparalympialaisissa Lontoossa 2012. Kymmenkertainen maalipallon arvokisaedustaja.

Miksi haluat Paralympiakomitean urheilijavaliokuntaan?

Haluan ehdolle Paralympiakomiten urheilijavalikokuntaan edustamaan joukkueurheilua tuoden äänen naisurheilijoille ja varsinkin naisjoukkueurheilijoille. Haluan toiminnallani edistää sukupuolten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta joukkueurheilussa kuin muussakin urheilussa. Tasa-arvolla tarkoitan yhdenvertaisia harjoittelumahdollisuuksia sekä mahdollisuutta urheilla huipulla myös kansallisella tasolla. Haluan, että urheilijavaliokunnassa on edustus joukkueurheilulle, jotta joukkueurheilun kehittäminen ja tavoitteet otetaan huomioon yksilöurheilun rinnalla Paralympiakomitean päätöksen teossa.

Mitä erityisiä taitoja tai kokemusta sinulla on rooliin?

Minulla on vuosikymmenen kokemus toiminnasta vammaisurheilun parissa. Omakohtainen kokemus sekä urheilijana että vapaaehtoistoimijana lasten ja nuorten parissa että Paralympiakomitean tapahtumissa. Olen toiminut ja toimin edelleen useissa luottamustehtävissä kuten maalipallon lajijaostossa, seuran hallituksessa, seurajoukkueen joukkueenjohtajana, naisten maajoukkueen kapteenina sekä työelämässä työsuojeluvaltuutettuna. Minulla on luontainen kyky kuunnella ja edustaa sekä tuoda esiin edustettavieni asiaa ja kantaa päätöksen tekoon.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa?

Haluan vaikuttaa joukkueurheilun tasavertaisuuteen yksilöurheilun rinnalla. Haluan, että joukkueurheilu huomioidaan päätöksenteossa ja että sille mahdollistetaan samat resurssit kuin yksilöurheilussa sekä tuki ja tietotaito, jota urheilijan polulla tarvitaan niin menestyksessä kuin loukkaantumisten tai henkilökohtaisen kriisien sattuessa. Minulle on tärkeää, että Paralympiakomitean lajeilla, joilla ei ole muuta lajiliittoa toiminnan takana ovat myös edustettuna tässä toiminnassa sekä julkisuusimagossa. Toivon, että toiminnallani pystyn edistämään sukupuolten välistä tasa-arvoa urheilussa ja varsinkin joukkueurheilussa.

Rekisteröi itsesi äänestäjäksi täältä