Jani Peltopuro

Jani Peltopuro

Jani Peltopuro, käsipyöräilijä, Klaukkala

Edustanut Suomea kesäparalympialaisissa Rio de Janeirossa 2016 ja ollut mukana yhdeksän kertaa MM-kilpailuissa.

Miksi haluat Paralympiakomitean urheilijavaliokuntaan?

Haluan käyttää osaamistani ja kokemustani vammaisurheilun pitkäjänteiseen kehittämiseen. Minut valittiin urheilijoiden edustajana Paralympiakomitean hallitukseen aiemman urheilijavaliokunnan aikana vuosiksi 2021–2024. Pyrin tuomaan hallitukseen urheilijoiden toiveita, näkemystä sekä huolia ratkaistaviksi. Toimiminen urheilijavaliokunnassa helpottaisi saamaan laajempaa näkemystä eri lajien urheilijaedustajilta ja olen sen vuoksi halukas jatkamaan nyt alkavan kauden, mikäli kannatusta löytyy. 

Mitä erityisiä taitoja tai kokemusta sinulla on rooliin?

Työelämässä toimin asiantuntijana sekä tiimin esimiehenä. Olen tottunut toimimaan erilaisten haastavien tehtävien parissa ja tekemään yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa. Olen myös toiminut omien ja lasten harrastusten parissa erilaisissa järjestö- ja yhdistystehtävissä.

Uskallan kertoa mielipiteeni ja perustella kantojani tilanteessa kuin tilanteessa, joten pystyn edistämään urheilijoiden asioita tehokkaasti. Lisäksi pitkä omakohtainen kokemus vammaisuudesta ja vammaisurheilusta helpottaa näkemään vammaisurheilijan kannalta olennaiset asiat. Osaan myös tehdä kompromisseja ja hakea yksimielisyyttä.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa?

Rahan ja resurssien suuntaaminen kohti urheilija- ja valmennustahoja päällekkäisten organisaatiorakenteiden sijasta on lähellä sydäntäni – tämä asia on tietysti yhteinen koko suomalaiselle urheilukentälle.

Vammaisurheilun avainasiat ovat kilpailumahdollisuudet, luotettava ja osaava luokittelu ja hyvin tarkoitukseen sopivat apuvälineet. Tämän kolminaisuuden edistäminen on tärkeä pitää etusijalla.

Pyrin myös tuomaan pitkäjänteisyyttä esiin. Menestyminen ei synny seuraavien kisojen mitalitavoitteista vaan pitkäjänteisestä työstä, joka lähtee ruohonjuuritasolta. Esimerkiksi pyörätuolirugby ja -koripallo ovat monesti vammaisurheilijan urheilupolun alku. Myös niihin pitää panostaa, vaikka paralympiamitaleita ei niistä nyt tulisikaan.

Rekisteröi itsesi äänestäjäksi täältä