Meri-Maari Mäkinen

Meri-Maari Mäkinen

Meri-Maari Mäkinen, uimari, Vantaa

Edustanut Suomea paralympialaisissa 2012 ja 2016. MM-kultamitalisti 2017, EM-hopeamitalisti 2016 ja 2018.

Miksi haluat Paralympiakomitean urheilijavaliokuntaan?

Minulla on takana kaksikymmentä vuotta urheilu-uraa. Pitkän kokemuksen asnsiosta minulla on laaja ymmärrys vammaisurheilusta ja sen kehityksestä viime vuosina. Omassa elämässäni haluan toimia vahvasti omien arvojeni ohjaamana. Jos esimerkiksi koen ympärilläni syrjivää toimintaa tai toimimattomia toimintamalleja, haluan tuoda rohkeasti niitä esiin, jotta niihin voidaan puuttua ja toimintaa kehittää.

Mitä erityisiä taitoja tai kokemusta sinulla on rooliin?

Innostuin urheiluvaikuttamisesta 2018 Mina Mojtahedin innoittamana, kun osallistuin IWG Women & Sports konferenssiin. Tämän jälkeen olen ollut mukana mm. Ihmisoikeusliiton Ihmisoikeudet Urheilussa -ryhmässä, Paralympiakomitean Vammaiset vaikuttajina -koulutuksessa ja uimareiden perustamassa uimarivaliokunnassa. Vahvuuksiini vaikuttajana kuuluu rohkeus tuoda esiin vaikeitakin asioita, aito halu ymmärtää, vaikkeivät mielipiteet aina keskutelukumppanin kanssa kohtaisikaan ja hyvät vuorovaikutustaidot.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa?

Yhdenvertaisuuden parantamiseen, urheilijan aseman parantamiseen integraatiolajeissa ja avoimen keskustelun lisäämiseen. Näiden teemojen lisäksi haluaisin nostaa vielä esiin termien määrittelemisen tärkeyden urheiluvaikuttamisessa. Jotta voidaan aidosti edistää huippu-urheilua, tulee olla tietotaitoa ja rohkeutta määritellä termit ja tavoitteet. Asioiden määritteleminen luonnollisesti sisältää rajojen vetämisen hankaluuden, mutta mahdollistaa avoimen ja tehokkaan vaikuttamisen.

Rekisteröi itsesi äänestäjäksi täältä