Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
10.03.2018 | Paralympiakomitea

Ampumahiihdon kisat alkoivat vaihtelevin tunnelmin PyeongChangissa

Sini Pyyn kisaurakka ei alkanut toivotulla tavalla

Kelkkahiihtäjä Sini Pyyn osalta PyeongChangin 2018 paralympialaiset eivät alkaneet halutulla tavalla. Naisten ampumahiihdon 6 km matkalla (luokka LW11) Pyy kaatui 10 metriä starttiviivan jälkeen hiihtokelkan irrotessa siteistä. Sini Pyy pääsi kaatumisen jälkeen vielä takaisin suksien päälle mutta siteet eivät edelleenkään pitäneet ja Pyy joutui jättämään kisan kesken.

– Suksien siteet oli sijoitettu väärään paikkaan, jonka vuoksi kelkka pääsi irtoamaan suksista. Valitettava moka huollolta eikä tällaista ole ennen sattunut. Ikävää, että se tuli vielä tällaisessa paikassa. Tämä on kuitenkin urheilua eivätkä kisat aina mene suunnitelmien mukaan. Käsitellään tämä joukkueena ja kerätään aggrea keskiviikon sprinttiin, kertoi Sini Pyy.

Kelkkahiihtäjä Sini Pyyn kilpailut jatkuvat keskiviikkona 14.3. maastohiihdon sprintillä, perjantaina ampumahiihdon 12,5km matkalla ja lauantaina maastohiihdon 6km matkalla. Sini Pyy kilpailee kelkkahiihtäjien LW11 vammaluokassa, jossa urheilijoilla on vammoja jaloissa mutta heillä on suhteellisen hyvä keskivartalon hallintakyky.

 

Juha Härkönen aloitti ampumahiihdon kisat odotuksiensa mukaan

Ampumahiihtäjä Juha Härkönen sijoittui miesten 7,5km pystyhiihtäjien (luokka LW4) ampumahiihtokisassa sijalle 13 (aika 22:12.1, +4:15.5 voittajaan). Härkönen ampui ensimmäiseltä ampumapaikalta nollat mutta toiselta ampumapaikalta tuli yksi ohilaukaus ja näin sakkorinkikierros. Kokonaisuudessaan kisa meni kuitenkin hyvin ja ennakko-odotusten mukaisesti.

– Ammunta sujui hyvin, tuota yhtä ohilaukausta lukuun ottamatta. Ampumaolosuhteet olivat hyvät, kun päästiin ampumaan ilman suurempia tuulenpuuskia. Hiihdossa oli hieman haasteita, sillä latu oli paikoittain niin pehmeä että hiihdettiin nilkat lumessa. Yleensä omalla kohdalla ensimmäinen kisa on nihkeä ja toinen sitten parempi et oon vähän tämmöinen dieseli. Luottavaisin mielin kohti tiistain 12km ampumahiihtokisaa, sanoi Juha Härkönen.

Juha Härkönen kilpailee pystyhiihtäjien vammaluokassa LW4, jossa urheilijoilla on yhteen jalkaan vaikuttava vamma, esimerkiksi nilkka- tai sääriamputaatio.

 

Lisää PyeongChangin paralympialaisten kuvia löytyy Paralympiakomitean kuvapankista:
www.paralympiakomitea.kuvat.fi/kuvat/PyeongChang+2018/  Salasana: paramedia

Facebook: www.facebook.com/Paralympiaurheilu/
Twitter: www.twitter.com/FinnParalympic
Instagram: www.instagram.com/finnparalympic/
Nettisivut: www.paralympia.fi/

 

Kuva: Harri Kapustamäki