Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
08.09.2017 | Paralympiakomitea

Andrew Parsons on Kansainvälisen Paralympiakomitean uusi puheenjohtaja

Kansainvälisen Paralympiakomitean, IPC:n, uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Brasilian Andrew Parsons. Valinta tehtiin IPC:n yleiskokouksessa perjantaina 8. syyskuuta Abu Dhabissa.

Parsons, 40, on Kansainvälisen Paralympiakomitean kolmas puheenjohtaja. Edellinen puheenjohtaja Iso-Britannian Sir Philip Craven johti liikettä menestyksekkäästi 16 vuoden ajan. IPC:n ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Robert Steadward vuodet 1989-2001. Parsonsin valinta vahvistui ensimmäisellä äänestyskierroksella, jossa hän sai äänistä 52% (84 ääntä), Kiinan Haidi Zhang sai 29%, Tanskan John Petersson 12% ja Kanadan Patrick Jarvis 7% äänistä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Uuden-Seelannin Duane Kane ainoastaan kahden äänen turvin Peterssoniin.

Paralympialiike on kasvanut ja vahvistunut Cravenin puheenjohtajakausilla yhdeksi maailman arvostetuimmista organisaatiosta. Paralympiaurheilu on kehittynyt urheilullisesti ja Kansainvälistä Paralympiakomiteaa pidetään vahvana yhteiskunnallisena vaikuttajana. Sir Philip Cravenia kiitetään myös siitä, että hän on lähentänyt Kansainvälisen Paralympiakomitean ja Olympiakomitean suhteita.

Parsons korosti puheessaan valinnan jälkeen yhteistyöstä Kansainvälisen Paralympiakomitean jälkeen ja ylisti Sir Cravenia loistavasta työstä.

-Vaalin voittaminen ensimmäisellä kierroksella osoittaa suurta luottamusta ja tukea jäseniltä, olen siitä hyvin otettu. Avainasemassa tulee olemaan yhteistyö Kansainvälisen Olympiakomitean kanssa, meillä on monta yhteistä asiaa ratkaistavana ja teemme sen tiiviillä yhteistyöllä, Parsons kuvaili IPC:n tiedotteessa.

IPC:n yleiskokoukseen osallistui Suomesta pääsihteeri Tero Kuorikoski sekä puheenjohtaja Mina Mojtahedi. Mojtahedi piti tulosta yllättävänä.

-Puheenjohtajavaali oli jännittävä ja tulos yllättävä, vaikka Parsons olikin ennakkosuosikki. Parsons on vakuuttava ja liikkeelle paneva voima tuomaan uusia avauksia Sir Philip Cravenin jättämälle perinnölle, Mojtahedi kommentoi.

Parsons on tehnyt usean vuoden ajan tiivistä vaalityötä ja Rion paralympialaiset antoivat hänellä hyvän pohjan rakentaa maiden kanssa kestävää yhteistyötä. Hän on toiminut IPC:n varapuheenjohtajana vuodesta 2013 lähtien. Parsons on toiminut Brasilian Paralympiakomitean pääsihteerinä vuodet 2001-2008 sekä Brasilian Paralympiakomitean puheenjohtajana vuodesta 2009 alkaen.

Lue Katja Saarisen blogi aiheesta