Uutiset Kaikki Uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
24.05.2018 | Paralympiakomitea

Haemme vammaishuippu-urheilun lajiryhmävastaavaa

Lajiryhmävastaava Suomen Paralympiakomitea ry/Olympiakomitea ry, Huippu-urheiluyksikkö

Vammaishuippu-urheilun lajiryhmävastaava (myöh. lajiryhmävastaava)

Lajiryhmävastaavalla tulee olla vahva kokemus ja osaaminen huippu-urheiluvalmennuksesta sekä valmennusjärjestelmien kehittämisestä. Lajiryhmävastaavan työ voi olla koko- tai osa-aikainen taustastasi ja kokemuksestasi riippuen sisältäen mahdollisuuden etätyöhön. Lajiryhmävastaavana vastaat pitkän tähtäimen huippu-urheilumenestyksestä edistämällä laadukkaiden valmentautumisprosessien toteutumista lajiryhmäsi lajeissa. Tehtävänäsi on sparrata lajiesi huippu-urheilustrategiaa ja olla mukana lajiesi valmennusjärjestelmien sekä valmennuksen kehittämisessä. Hakijalla tulee olla vammaisurheilun tuntemusta tai kykyä ja halua soveltaa valmennusosaamista vammaishuippu-urheilun viitekehykseen. Työlläsi edistät myös vammaisurheilun integraatiokehitystä.

Lajiryhmävastaavana vahvistat lajien välistä yhteistyötä, tuet lajien huippu-urheilutoimijoiden työtä sekä toimit omien lajiesi valmennuksesta vastaavien verkostojohtajana. Kehität myös lajiesi valmennuksen tukijärjestelmää, johdat asiantuntijatyötä omassa lajiryhmässäsi sekä vastaat omien lajiesi Huippu-urheiluyksikön tukipäätösten ja urheilija-apurahaesitysten valmisteluista. Sinulla on myös vastuu lajiesi huippu-urheilutoiminnan ja menestyssuunnitelmien etenemisen seurannasta ja arvioinnista.

Urheilun kentässä toimivalta vaaditaan sosiaalista kyvykkyyttä. Omaat siten erinomaiset vuorovaikutustaidot. Pystyt kommunikoimaan luontevasti niin urheilija- ja lajirajapinnassa kuin eri järjestöjen kanssa ja välillä. Tehtävässä vaaditaan lisäksi suomen ja englannin kielen riittävää hallintaa.

Lajiryhmävastaava toimii osana Huippu-urheiluyksikön huippuvaiheen ohjelmaa kiinteässä yhteistyössä muiden lajiryhmävastaavien, Paralympiakomitean valmennuspäällikön ja yksikön muiden toimijoiden kanssa. Työskentelyä tapahtuu myös Paralympiakomitean henkilöstön kanssa. Huippu-urheiluyksikön johtaja toimii työnjohdollisena esimiehenäsi. Paralympiakomitean pääsihteeri toimii hallinnollisena esimiehenäsi.

Tiivistäen tehtävässä tarvitaan siten:

  • huippu-urheilun tuntemusta
  • halua ja kykyä soveltaa huippu-urheilun tuntemusta vammaishuippu-urheilun viitekehykseen, josta haastatteluvaiheeseen kutsuttavat laativat ennakkotehtävän.
  • verkostojohtamis- ja vuorovaikutustaitoja

Tehtävä on määräaikainen keston ollessa työsuhteen alkamispäivästä (sovitaan valittavan henkilön kanssa) 31.12.2020 saakka. Jatko-optio on olemassa vuoden 2022 loppuun saakka, jatkosta päätetään syksyllä 2020.

Tiedustelut Paralympiakomitean pääsihteeri Tero Kuorikoski, puh. 0400 242 009 (28.5. klo 12-17 ja 30.5 klo 8-12).

Toimita hakemuksesi CV:n ja palkkatoiveen kera 4.6.2018 mennessä sähköpostilla tero.kuorikoski@paralympia.fi tai postilla Suomen Paralympiakomitea, Valimotie 10, 00380 Helsinki.

Hakemusten tulee olla perillä torstaina 7.6.2018 klo 16.00 mennessä. Haastatteluihin kutsuttaville haastattelupäivät ovat maanantai 11.6.2018 ja tiistai 12.6.2018.

Linkki: Oikotie työpaikkahakemus