Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
06.12.2017 | Paralympiakomitea

Harri Kauppila sijoittui 13. sijalle paravoimanoston MM-kilpailuissa

Oululainen Harri Kauppila sijoittui 13. sijalle alle 80-kiloisten sarjan penkkipunnerruksessa paravoimanoston MM-kilpailuissa Mexico Cityssä. Paravoimanostossa urheilijat kilpailevat ainoastaan penkkipunnerruksessa ja yhdessä vammaluokassa, jonka sisällä urheilijat kilpailevat eri painoluokissa.

Kauppila nosti ensimmäisellä yrityksellään 162 kiloa hyväksytysti. Toisella nostolla 167 kiloa nousi ylös, mutta nosto oli loppuojennuksen osalta hieman epäpuhdas ja tuli hylätyksi.

Kauppila ja valmentaja Raimo Savaloja päättivät lähteä hakemaan viimeisellä nostolla vielä paikkaa kymmenen parhaan joukkoon ja latasivat tankoon Suomen ennätyslukemat 172 kiloa. Sekin nousi ylös, mutta tuomariston mielestä ei puhtaasti. Näin Kauppilan tulokseksi jäi avausnoston 162 kiloa.

– Hyvä suoritus sinänsä, vaikkei nostoja hyväksyttykään. Vielä kun saadaan nuo raudat hyväksytyksi, niin ollaan jo aika korkealla rankingissa kohden vuoden 2020 Tokion paralympialaisia, valmentaja Savaloja totesi.

Taso maailmalla on kivenkova. Kauppilan sarjan kärkikolmikko nosti kukin yli 220 kiloa. Eurooppalaisnostajien joukossa Kauppila oli kuitenkin neljänneksi paras.

Suomesta oli paravoimanoston MM-kilpailuissa kahden oululaisnostajan – Kauppilan ja Juhani Kokon – vahvuinen joukkue, jonka nostourakka on nyt päätöksessä. Rintalihasvaivasta kärsinyt Kokko sijoittui aiemmin alle 59-kiloisten sarjassa 23:nneksi.

– Alamme itsenäisyyspäivän viettoon. Tarkoitus olisi käydä katsomassa Mexico Cityn Itsenäisyyden enkelin patsaan valaistus Suomen lipun väreihin, Savaloja kertoi.

Liikuntavammaisten voimanoston MM-kilpailut, Mexico City, Meksiko 2.–8.12.2017

Miehet, alle 80kg
1. Majid Farzin Iran 227kg
2. Xiaofei Gu Kiina 222kg
3. Abdelkareem Khattab Jordania 221kg
4. Mohamed Elelfat Egypti 216kg
5. Jainer Cantillo Kolumbia 211kg
6. Ali Hosseini Iran 200kg
7. Wawrzyniec Latus Puola 186kg
8. Gkremislav Moysiadis Kreikka 185kg
…13. Harri Kauppila Suomi 162kg

Kisasivut: https://www.paralympic.org/mexico-city-2017

 

Lähde: VAU ry:n tiedotus