Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
08.08.2018 | Paralympiakomitea

Harri Sopanen voitti MM-pronssia

Suomen H1-käsipyöräilijä Harri Sopanen on voittanut pronssia oman luokkansa maantieajon MM-kilpailuissa Italian Maniagossa.

– Vaikka on pronssimitali, niin ihan voitolta tuntuu, uskomatonta, Sopanen totesi palkintojen jaon jälkeen.

Toissapäiväinen aika-ajo oli Sopaselle pettymys, koska hän jäi kisassa sijalla 5. Sopanen lähti tavoittelemaan MM-kisoista kahta mitalia.

– Täma oli ajettu ja voitettu mitali, sillä kisa oli yksi raskaimmista, joita olen tähän mennessä ajanut, Sopanen analysoi.

Sopanen ajoi yli neljänkymmenen kilometrin reitin yhdessä tsekkiläisen Patrick Jahodan vuorovedoin.

– Se onnistui todella hyvin. Vaihdoimme koko ajan vetäjää ja saimme pidettyä vauhtia päällä. Kolmannen kierroksen ajoin yksin edessä ja Jahoda tuli peesissä, mutta sain onneksi pidettyä hänet takanani loppuun asti, Sopanen kertoi.

H1-luokan maailmanmestariksi ajoi Italian Fabrizio Cornegliani.

Samaa luokkaa ajavalla Teppo Polvella oli epäonnea heti kilpailun alussa, kun kolmen kilometrin jälkeen ketjut lähtivät.

– Siinä meni kaikki. Katsoja tuli auttamaan, että saimme ketjut paikalleen ja ajelin sitten loppumatkan suurin piirtein yksin. Aika rankka oli reitti ja tämä 30 asteen kuumuus, totesi Polvi, jonka lopullinen sijoitus oli 8.

Parahiihtäjänäkin tunnettu Sini Pyy ajoi ensimmäisissä MM-kilpailujen maantieajossa sijoittuen kuudenneksi. Pyy ajaa naisten H4-käsipyoräluokkaa. Pyy jäi voittajasta Hollannin Jennette Jansenista kuitenkin yli 26 minuuttia.

– Ensimmäinen pidempi ajo uudella pyörällä ja MM-tasolla. Vielä on taktisesti aika paljon opittavaa. Aika paljon tuli yksin ajoa matkalla, mutta hyvä kokemus oli, Pyy arvioi.

Parapyöräilijöiden kausi jatkuu Kanadan maailmancupilla, joka on elokuun 15.-19. elokuuta.

MH1 maantieajon MM-tulokset

WH4 maantieajon MM-tulokset

Kilpailun verkkosivut

 

Lähde: Suomen Pyöräily ry tiedotus
Kuvassa: Käsipyöräilyn maantieajon MM-mitalistit (H1 -luokka, oik. Harri Sopanen), kuvaaja: Mikko Peltonen