Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
06.03.2017 | Paralympiakomitea

Joukkueenjohtajat kokoontuivat vuosi ennen paralympialaisia

Paralympiajoukkueiden johtajat eri maista kokoontuivat Pyeongchangiin vuosi ennen paralympialaisia tutustumaan kilpailuolosuhteisiin 27.2.-4.3.2017. Paralympiakomiteasta paikalla olivat joukkueenjohtaja Kimmo Mustonen sekä apulaisjoukkueenjohtaja Katja Saarinen.

Joukkueenjohtajien kokoukseen osallistui 100 henkilöä 33 eri maasta. Delegaatti tutustui pääkisapaikkoihin vuorilla ja rannikolla sekä saivat päivityksen majoituksesta, akkreditoinnista, kilpailujärjestelyistä, liikenteestä ja lipunmyynnistä.

-Kisakylä ja avajaisstadion ovat vielä vaiheessa, mutta valmistuvat hyvissä ajoin eli syyskuuhun 2017 mennessä. Maantiet ja rautatiet ovat myös työn alla. Joukkueet tulevat asumaan samassa kisakylässä, mikä on iso muutos Sotšiin verrattuna. Välimatkat maasto- ja ampumahiihtoon sekä seremoniastadioniin ovat kisakylästä lyhyen matkan päässä, kun taas alppihiihto, lumilautailu ja curling ovat 40-50 minuutin ajomatkan päässä. Olosuhteet tulevat olemaan haasteelliset. Kevät on maaliskuussa jo pitkällä ja tänne tullessamme esimerkiksi hiihtolatujen urat olivat tykkilumen varassa, Mustonen kuvailee.

Vuoden 2018 talviparalympialaiset järjestetään Pyeongchangissa 9.-18.3.2018. Kilpailuihin odotetaan 670 urheilijaa 45 eri maasta. Talviparalympialaisissa kilpaillaan kuudessa eri lajissa: alppihiihto, ampumahiihto, maastohiihto, kelkkajääkiekko, lumilautailu ja pyörätuolicurling.

Kuva: Pyeongchangin hiihtostadion/Kimmo Mustonen