Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
13.03.2018 | Paralympiakomitea

Juha Härkönen 10:nnes miesten 12km ampumahiihtokisassa PyeongChangissa

Juha Härkönen sijoittui sijalle 10. miesten 12km ampumahiihtokisassa (pystyluokat LW2-9), ajalla 43:43.0 (+8:33.1)

Tuulisista olosuhteista huolimatta Härkönen ampui nollat kaikilta neljältä ammuntapaikalta ja oli näin kilpailun ainoa nollat ampunut urheilija. Kokonaisuutena kisa oli Härköseltä onnistunut ja myös urheilija oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Tän päivän kilpailu meni pikamatkaan nähden paljon paremmin. Sitä vaan jaksoi painaa menemään! Ainoa oli, että suksi hyyty ensimmäisen kierroksen jälkeen et sitä joutu sitten runnoon voimalla loppukierrokset mutta eihän siinä, kun sitä voimaa riittää niin sillon painetaan menemään. Eipä siellä näyttänyt kyllä luistavan muillakaan, paria poikkeusta lukuunottamatta. Huolto kyllä teki tehtävänsä mutta ei ollut vain parempaa suksea laittaa alle. Hyvillä mielin kohti perjantain pitkän matkan kilpailua, sanoo Juha Härkönen.

Kilpailun voitti Ranskan Benjamin Daviet (aika 38:55.5), vain kuuden sekunnin erolla toiseksi tulleeseen ukrainalaiseen Ihor Reptyukhiin.

Maasto- ja ampumahiihdossa pystyhiihtäjät kilpailevat seitsemässä eri luokassa, pystyluokat LW2-9. Vammaluokat on jaoteltu sen perusteella, minkä verran vamma vaikuttaa urheilijan toimintakykyyn ja lajikohtaisiin ominaisuuksiin. Vammaluokkien sisällä on käytössä hyvitysjärjestelmä, jolla erilaiset vammat huomioidaan hyvitysprosenteilla.

Ampumahiihtäjät Juha Härkönen ja Sini Pyy kilpailevat seuraavan kerran ampumahiihdossa perjantaina 16.3., kun vuorossa ovat ampumahiihdon pitkät matkat eli naisten 12,5km ja miesten 15km. Perjantain kisat alkavat klo.3:00 (kelkka) ja klo.5:00 (pysty) Suomen aikaa.

 

Lisää PyeongChangin paralympialaisten kuvia löytyy Paralympiakomitean kuvapankista:
www.paralympiakomitea.kuvat.fi/kuvat/PyeongChang+2018/   Salasana: paramedia

Facebook: www.facebook.com/Paralympiaurheilu/
Twitter: www.twitter.com/FinnParalympic
Instagram: www.instagram.com/finnparalympic/
Nettisivut: www.paralympia.fi/