Uutiset Kaikki Uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
01.04.2019 | Paralympiakomitea

Kaikkien aikojen suurin European Para Youth Games -tapahtuma Suomessa

Suomi isännöi tulevana kesänä European Para Youth Games -kilpailuja. Tapahtuma järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa 25.-30.6.2019. Monilajisessa nuorten nousevien paraurheilijoiden kilpailutapahtumassa lajeina ovat yleisurheilu, uinti, boccia, pöytätennis, näkövammaisten judo, maalipallo, pyörätuolikoripallo sekä näytöslajina sokkopingis. Tapahtuma on Suomen suurin paraurheilutapahtuma vuonna 2019.

– EPYG-kisat kesäisessä Pajulahdessa ovat todellinen näyteikkuna vammaisurheilulle. Sadat nuoret ympäri Eurooppaa tulevat kilpailemaan kahdeksassa lajissa. Yhtäältä kisoissa kamppaillaan sekunneista ja senteistä, kuten missä tahansa muussa kilpailussa. Toisaalta kisat viestittävät myös siitä, että urheilijan polku on mahdollinen ja kiinnostava valinta yhtä lailla vammaiselle kuin vammattomallekin nuorelle, toteaa Suomen Paralympiakomitean pääsihteeri Tero Kuorikoski.

Kilpailuihin on ilmoittanut yli 400 urheilijaa 23 eri Euroopan maasta. Kokonaisosallistujamäärä on n. 650, kun mukaan lasketaan urheilijat, valmentajat ja huoltajat. Suurimmat joukkueet tulevat Italiasta ja Ranskasta, jotka saapuvat Pajulahteen lähes 100 hengen joukkueilla.

– European Para Youth Games -kilpailuja on järjestetty vuodesta 2011. Suomen kilpailut ovat järjestyksessään viidennet ja samalla myöskin selkeästi suurimmat osananottajamääriltään. On erittäin hienoa nähdä, että kilpailut ovat herättäneet suurta mielenkiintoa ympäri Eurooppaa. Saamme varmasti rakennettua hienot ja mieleenpainuvat kilpailut nuorille urheilijoille, kertoo Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Mikko Levola.

– Tulevat kisat ovat herättäneet siinä määrin maanosan laajuista kiinnostusta, että odotan ainutlaatuista kansainvälistä kilpailutapahtumaa. Lahtelaisena haastan kaikki läheltä ja vähän kauempaakin kesäkuussa Pajulahteen tulevia EPYG-kisoja seuraamaan, haastaa Kuorikoski

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Liikuntakeskus Pajulahti yhdessä Suomen Paralympiakomitean ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n kanssa.

Lisätiedot:

Tero Kuorikoski
Pääsihteeri
Suomen Paralympiakomitea
040 024 2009
tero.kuorikoski@paralympia.fi

Laura Kittelä
Tapahtumakoordinaattori
Liikuntakeskus Pajulahti
044 775 5212
laura.kittela@pajulahti.com