Uutiset Kaikki Uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
11.02.2019 | Paralympiakomitea

Kansainvälinen Paralympiakomitea vapautti venäläiset paraurheilijat dopingpannasta

Kansainvälinen Paralympiakomitea (IPC) on kumonnut Venäjän Paralympiakomitean 2,5 vuotta kestäneen kilpailukiellon.

Venäjän dopingskandaalin jälkeen Kansainvälinen Paralympiakomitea (IPC) asetti Venäjän Paralympiakomitealle 70 kriteerin listan, joka piti sisällään niin hallinnollisia kuin käytännön menettelytapoja. Kriiteerien täyttymistä on seurannut IPC:n Taskforce -yksikkö, jolle Venäjän Paralympiakomitea on raportoinut säännöllisesti tilanteesta ja antidopingtoimintojen kehittymisestä. Venäjän Paralympiakomitea on Kansainvälisen Paralympiakomitean mukaan onnistunut täyttämään 69 ehtoa näistä 70:stä, mikä sai IPC:n kumoamaan vuodesta 2016 asti voimassa olleen kilpailukiellon.

– Sinänsä tämä päätös yllätti, kun tietää dopingongelman laajamittaisuuden Venäjällä. Mutta toisaalta päätös ei yllättänyt, sillä olemme olleet tietosia IPC:n Taskforce -yksiköstä joka on tiivisti seurannut Venäjän tilannetta ja saanut raportteja. Yksiköllä on ollut käytössä 70 kriteerinlista, jota Venäjä on pala palalta täyttänyt ja nyt kun riittävästi ehtoja on täyttynyt, ei Kansainvälisellä Paralympiakomitealla ollut muuta vaihtoa kuin ottaa Venäjä taas toimintaansa mukaan, kertoo Tero Kuorikoski, pääsihteeri, Suomen Paralympiakomitea.

Kansainvälinen Paralympiakomitea ja Tasforce -yksikkö tulevat seuraamaan tilannetta tiiviisti ja varmistamaan Venäjän antidoping -ohjelman toiminnan tulevaisuudessa.

Lue lisää: Kansainvälisen Paralympiakomitean uutinen