Uutiset Kaikki Uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
13.02.2018 | Paralympiakomitea

Kisajoukkue PyeongChang 2018 talviparalympialaisiin nimetty

Suomen Paralympiakomitea on julkistanut PyeongChang 2018 talviparalympialaisiin lähtevän kisajoukkueen, jossa on yhteensä 13 urheilijaa sekä kaksi opashiihtäjää.

Jo valittujen urheilijoiden, maastohiihtäjät Ilkka Tuomisto ja Sini Pyy, lumilautailija Matti Suur-Hamari sekä alppihiihtäjä Santeri Kiiveri, joukkoon liittyvät maastohiihtäjät Inkki Inola (opashiihtäjä Vili Sormunen), Rudolf Klemetti (opashiihtäjä Jaakko Kallunki) ja Juha Härkönen, sekä lumilautailija Matti Sairanen ja pyörätuolicurlingjoukkue.

– Odottavat fiilikset. Avoimin mielin lähdetään kisoihin pelaamaan peli kerrallaan. Rauhallisella meiningillä ja rennolla fiiliksellä, Markku Karjalainen, pyörätuolicurlingjoukkue.

Joukkueen tavoitteeksi on asetettu 3 mitalia, joka perustuu aikaisempien kausien MM-kisojen tulostasoon. Suomen suurimmat mitalitoivot ovat maastohiihtäjä Ilkka Tuomisto sekä lumilautailija Matti Suur-Hamari.

– Korean paralympialaisiin lähtee Suomesta iskukykyinen ja menestysnälkäinen 13 urheilijan joukkue, joista kuusi on ensikertalaisia. Joukkue on yhdistelmä nuoruutta ja kokemusta. Vuosien aikana muutama urheilija on kasvanut potentiaaliseksi mitalistiksi. Luottavaisin mielin lähdetään joukkueen kanssa yhdessä hakemaan menestystä PyeongChang 2018 talviparalympialaisista, joukkueenjohtaja Kimmo Mustonen, Suomen Paralympiakomitea.

PyeongChangin talviparalympialaiset järjestetään 9.-18.3.2018 Etelä-Koreassa. Ne ovat järjestyksessään 12:nnet paralympialaiset. Talviparalympialajeja on kuusi: alppihiihto, ampuma- ja maastohiihto, lumilautailu, pyörätuolicurling ja kelkkajääkiekko, joista viidessä lajissa on mukana suomalaisia paralympiaurheilijoita.

Suomen kisajoukkue PyeongChang 2018 talviparalympialaisiin:

Ampuma- ja maastohiihto
Ilkka Tuomisto
Sini Pyy
Rudolf Klemetti
Juha Härkönen
Inkki Inola

Lumilautailu
Matti Suur-Hamari
Matti Sairanen

Pyörätuolicurling
Markku Karjalainen
Vesa Leppänen
Sari Karjalainen
Yrjö Jääskeläinen
Riitta Särösalo

Alppihiihto
Santeri Kiiveri