Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
12.03.2018 | Paralympiakomitea

Maastohiihdon kisat suomalaisten osalta avattu miesten 20km vapaan matkalla PyeongChangissa

Maastohiihtäjät Inkki Inola (opashiihtäjä Vili Sormunen) ja Rudolf Klemetti (opashiihtäjä Jaakko Kallunki) avasivat PyeongChangin paralympialaisten maastohiihtomatkat suomalaisten osalta miesten 20km vapaan hiihdolla.

Inkki Inola oli kisan 10:nnes (+8:08.1) ja Rudolf Klemetti 12:sta (+12:03.2). Molemmat urheilijat suoriutuivat oman tasonsa mukaisesti.

–  Kisa meni ihan ok mutta vähän oli reisissä tukkosuutta ekan kierroksen jälkeen. En ihan saanut sellaista hiihtoa tehtyä kuin olisin halunnut mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen. Kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen startti paralympialaisissa ja 10:s sija, mikä oli itselle asetettu tavoite matkalle. Odotan innolla jo keskiviikon kisaa, sillä sprinttirata sopii itselle paremmin, niin eiköhän siellä varmasti pystytä tekemään ehjempi ja parempi suoritus, kertoi Inkki Inola.

Kisan voitti kanadalainen Brian McKeever (opashiihtäjä Graham Nishikawa) ajalla 46:02.4, yli minuutin erolla toiseksi tulleeseen Yury Holubiin (opashiihtäjä Dzmitry Budzilovich).

Näkövammaluokissa B1-B3 urheilijat hiihtävät opashiihtäjän kanssa, joka hiihtää urheilijan edessä ja antaa sanallisia ohjeita esimerkiksi tulevista käännöksistä, laskuista ja nousuista.

Suomen maastohiihtäjien kisat PyeongChangissa jatkuvat keskiviikkona 14.3. sprinttimatkoilla klo.3:00 alkaen Suomen aikaa. Suomalaisista mukana kisassa ovat maastohiihtäjät Ilkka Tuomisto, Rudolf Klemetti, Inkki Inola sekä kelkkahiihtäjä Sini Pyy.

Lisää PyeongChangin paralympialaisten kuvia löytyy Paralympiakomitean kuvapankista:
www.paralympiakomitea.kuvat.fi/kuvat/PyeongChang+2018/ salasana: paramedia

Facebook: www.facebook.com/Paralympiaurheilu/
Twitter: www.twitter.com/FinnParalympic
Instagram: www.instagram.com/finnparalympic/
Nettisivut: www.paralympia.fi/

Kuva: Bob Martin for OIS/IOC