Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
17.03.2018 | Paralympiakomitea

Maastohiihtäjillä viimeiset henkilökohtaiset matkat Pyeongchangissa

Suomalaiset hiihtivät tänään miesten 10 km ja naisten 5 km maastohiihtomatkoilla Pyeongchangin paralympialaisissa. Suomalaisista miesten 10 km matkalle ensimmäisinä starttasivat näkövammahiihtäjä Rudolf Klemetti ja opashiihtäjä Jaakko Kallunki. Samassa luokassa kilpaileva Inkki Inola ja opashiihtäjä Vili Sormunen lähtivät matkaan hieman Klemetti-Kallunki kaksikon jälkeen. Klemetti sijoittui kisassa sijalle 14 ajalla 29:05.4 (+5:47.6) ja vasta 19 vuotias näkövammahiihtäjä Inkki Inola sijoittui sijalle 8 ajalla 26:38.2 (+3:20.4). Kisan voiton vei Kanadan Brian McKeever (opashiihtäjä Graham Nishikawa) ajalla 23:17.8, voittaen toiseksi tulleen Yhdysvaltojen Jake Adicoffiin (opashiihtäjä Sawyer Kesselheim) yli minuutin erolla.

Pyeongchangin paralympialaisiin uransa lopettava maastohiihtäjä Ilkka Tuomisto starttasi miesten 10 km matkalle pystyhiihtäjien luokassa. Tuomisto aloitti kisan vahvasti, ollen vielä 6.6 km kohdalla kisan toisena. Viimeisten kilometrien aikana Tuomiston vauhti kuitenkin hidastui ja paras potku katosi. Maaliin tullessaan Tuomisto meni neljännelle sijalla mutta ukrainalainen Ihor Reptyukhin hiihti viisi sekuntia Tuomistoa nopeammin, tiputtaen Tuomiston sijalle 5. Tuomisto oli luonnollisesti pettynyt päämatkansa tulokseen.

– Totta kai tietyllä tapaa pettynyt et tuntui, että tänään pystyis taisteleen hyvästä sijoituksesta, jopa kultamitalista. Kaikki näytti hyvältä 6,5 km kohdalle asti mutta sitten ei vaan enää jaksanut polkee ja jauhaa hyvää vauhtia ja iski hapot jalkoihin, sanoi Tuomisto.

Ilkka Tuomisto päättää maastohiihtouransa Pyeongchangin paralympialaisiin, joten miesten 10 km kisan startti oli Tuomiston viimeinen henkilökohtaisilla matkoilla.

– Tämä oli viimeinen kilpailu henkilökohtaisilla matkoilla et se oli siinä sitten. Aika aikaansa kutakin et monenlaisia tunteita on tullut koettua, niin iloja kuin pettymyksiä mutta ne ovat varmasti just se urheilun suola. Nyt on aika tehdä jotain muuta, kertoi Tuomisto.

Suomalaisista viimeisenä matkaan starttasi kelkkahiihtäjä Sini Pyy naisten 5 km kisassa. Kisa oli kokonaisuutena Pyyltä ehjä suoritus, joka toi loppusijoituksen 14, ajalla 19:39.4 (+2:57.4).

– Oli tosi hauskaa hiihtää tänään! Sain nousujohteisen kisan et voin kyllä olla tyytyväinen tuohon. Se oli tän päivän maksimi ja kunnon mukanen suoritus eikä sinne tullut mitään ylimääräistä tällä kertaa. Tämä oli ensimmäinen ehjä kisa et aivan hyvä suoritus, kertoi Sini Pyy.

Naisten 5 km kelkkahiihdon kisan voiton vei Yhdysvaltojen Oksana Masters ajalla 16:42.0.

 

Lisää PyeongChangin paralympialaisten kuvia löytyy Paralympiakomitean kuvapankista: 
www.paralympiakomitea.kuvat.fi/kuvat/PyeongChang+2018/ salasana: paramedia

Facebook: www.facebook.com/Paralympiaurheilu/
Twitter: www.twitter.com/FinnParalympic
Instagram: www.instagram.com/finnparalympic/
Nettisivut: www.paralympia.fi/

 

Kuva: Harri Kapustamäki