Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
08.03.2018 | Paralympiakomitea

Matti Suur-Hamari kantaa Suomen lippua paralympialaisten avajaisissa

Lumilautailija Matti Suur-Hamari kantaa Suomen lippua PyeongChangin 2018 paralympialaisten avajaisissa perjantaina 9.3.

Hallitseva lumilautacrossin ja banked slalomin maailmanmestari Suur-Hamari kuuluu talviparalympiajoukkueen mitalitoivoihin PyeongChangissa.

– Matti Suur-Hamari on viime vuosina noussut yhdeksi Suomen valovoimaisimmista paraurheilijoista ja hänen valintansa Suomen lipunkantajaksi oli varsin helppo tehtävä, kertoo Kimmo Mustonen, joukkueenjohtaja.

Matti Suur-Hamari kantoi Suomen lippua Sochin 2014 paralympialaisten päättäjäisissä. PyeongChang 2018 paralympialaisten avajaisten lipunkantajaksi valittu Suur-Hamari on otettu saamastaan kunniasta.

– Kyllähän se ihan uskomattoman hienolta tuntuu ja on kyllä suuri kunnia tulla valituksi tähän tehtävään! Hienoa päästä johdattamaan Suomen joukkue stadionille avajaisissa, sanoo Matti Suur-Hamari.

PyeongChangin 2018 paralympialaisten avajaisissa marssii yhteensä 49 maata, mikä on ennätysosanotto paralympialaisten historiassa. Suomen joukkue marssii avajaisissa kolmanneksi viimeisenä joukkueena, sillä joukkueiden marssijärjestys menee korealaisten aakkosten mukaan. Avajaiset alkavat klo.13:00 Suomen aikaa ja ne näkyvät myös suorana Yle TV2:ssa.

 

Lisätiedot:
Kimmo Mustonen, joukkueenjohtaja, kimmo.mustonen@paralympia.fi, puh. 050 566 9869