Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
16.03.2018 | Paralympiakomitea

Matti Suur-Hamarille toinen mitali PyeongChangissa

Matti Suur-Hamari voitti pronssia lumilautailun banked slalom kisassa SB-LL2 luokassa PyeongChangissa. Suur-Hamari oli kisan neljäntenä vielä ennen viimeiselle laskulle lähtöä.

– Siinä kohtaa ajattelin et nyt kaikki tai ei mitään. Wendelinin Mikko (valmentaja) antoi siinä pikku boostit ennen laskua niin saatiin vähän rähinää kehiin. Viimeisellä laskulla oli jo vähän semmoinen tulos tai ulos -meininki, kertoi Suur-Hamari.

Viimeisellä laskullaan Suur-Hamari sai kuin saikin napattua sekunnin ajastaan pois ja siirtyi kilpailussa toiseksi. Tämän jälkeen Yhdysvaltain Evan Strong laski -0.29 sekuntia Suur-Hamaria nopeammin ja siirsi näin Suur-Hamarin kolmannelle sijalle. Banked slalom (luokka SB-LL2) kisan voiton vei Japanin Gurimu Narita, hopealle tuli Yhdysvaltojen Evan Strong (+0.52) ja pronssia otti Suomen Matti Suur-Hamari (+0.83).

– Tänään oli kyl aika työvoitto, että ei kyllä helpolla tullut. Radassa ei ollut ihan rytmi kohallaan bankeissa, et joutu vähän kyl hakeen mut se oli kaikille sama. Oon äärettömän tyytyväinen pronssimitaliin et hienosti jätkät laski, etten yhtään huonoille hävinnyt. Nyt on kisat paketissa meikän osalta ja täytyy olla kyl tosi tyytyväinen tähän mitä on tapahtunut, sanoi pronssimitalisti Suur-Hamari.

Banked slalom kisan (luokka SB-LL2) pronssi oli Matti Suur-Hamarille toinen mitali PyeongChangin paralympialaisista. Suur-Hamari voitti maanantaina 16.3. paralympiakultaa lumilautailun SBX kisassa luokassa SB-LL2.

Suomen paralympiajoukkueen toinen lumilautailija Matti Sairainen sijoittui sijalle 20 ajalla 1:02.45 (+11.68) miesten SB-UL luokan banked slalom kisassa. Sairanen kaatui kahdessa ensimmäisessä laskussaan mutta sai onnistuneen kolmannen laskun.

– Ei se lasku ollut niin hyvä kuin olis voinut olla et se oli vähän varovainen vielä, kun kaksi ensimmäistä laskua olivat epäonnistuneita. Kaaduin ensimmäisessä laskussa ikävästi, joka vaikutti vielä toiseen laskuun, kun jaloissa vähän tutisi. Tänään meni tällä kertaa tällein, kertoi Matti Sairanen.

Luokan SB-UL banked slalom kisan voiton vei yhdysvaltaileinen Mike Minor ajalla 50.77., 0.59 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Patrick Mayrhoferiin.

 

Lisää PyeongChangin paralympialaisten kuvia löytyy Paralympiakomitean kuvapankista:
www.paralympiakomitea.kuvat.fi/kuvat/PyeongChang+2018/ salasana: paramedia

Facebook: www.facebook.com/Paralympiaurheilu/
Twitter: www.twitter.com/FinnParalympic
Instagram: www.instagram.com/finnparalympic/
Nettisivut: www.paralympia.fi/

 

Kuva: Harri Kapustamäki