Uutiset Kaikki Uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
18.01.2019 | Paralympiakomitea

Nuorten paralympiaryhmä 2019 valittu – leirit starttasivat Pajulahdessa

Nuorten paralympiaryhmä kokoontui ensimmäiselle leirille 13.-15.1. Ryhmään valittiin yhteensä 19 nuorta urheilijaa viidestä eri lajista; judo, maalipallo, pöytätennis, uinti ja yleisurheilu. Nuoret valitaan ryhmään aina vuosittain ja suurin osa jatkaa ryhmässä muutaman vuoden.

Nuorten paralympiaryhmään valitut urheilijat leireilevät neljä kertaa vuoden aikana Liikuntakeskus Pajulahdessa. Leireihin sisältyy lajiharjoittelua, yleisharjoittelua ja lajikokeiluja sekä asiantuntijaluentoja ja urheilijavieraita. Vaihtuvien leiriteemojen lisäksi leirikokonaisuus sisältää niin pilatestreenejä kuin psyykkistä valmennusta.

– Parasta ryhmässä on se, miten paljon neljältä leiriltä vuodessa voikaan saada irti. Kun leirejä on neljä kertaa vuodessa se antaa mahdollisuuden myös oman kehityksen seuraamiselle ja leireillä huomataan, onko kotona tehdyt harjoitteet tuottaneet tulosta, kertoo yleisurheilija Marcus Kavaleff.

– Nuorten paralympiaryhmässä on hyvä yhteishenki, tavoitteet ovat kaikilla korkealla. Ryhmä yhdistää nuoret paraurheilijat ja on hienoa olla mukana ryhmässä, jossa kaikilla on potentiaalia nousta paralympiatason huippu-urheilijoiksi. Ryhmästä hyvän tekee sen, että muiden onnistumisista ja suorituksista iloitaan. Vertaistuki onkin ehkä yksi tärkeimmistä asioista mitä ryhmä antaa, jatkaa Kavaleff.

Tänä vuonna Nuorten paralympiaryhmän toiminnassa isoin kehityskohde on vuoropuhelun ja osaamisen jakaminen urheilijoiden seurojen ja urheiluakatemioiden kanssa. Menestystä saavutetaan, kun yhteistyöllä saadaan päivittäisvalmennuksen olosuhteet vastaamaan kansainvälistä tasoa myös paraurheilijoiden kohdalla.

– Nuorten paralympiaryhmän paikka on tukea urheilijoita rakentamaan vahva paralympiaurheilijan identiteetti. Päivittäisvalmennus omien henkilökohtaisten valmentajien kanssa on se, missä varsinainen työ tehdään, mutta me osaamme tukea urheilijaa tunnistamaan ja ymmärtämään, miten vammaisurheilun erityispiirteet vaikuttavat harjoitteluun, kertoo Katja Saarinen, Suomen Paralympiakomitean kehittämispäällikkö ja Nuorten paralympiaryhmän vastuuvalmentaja.

Nuorten paralympiaryhmä on perustettu 2009. Vuosien varrella ryhmään ovat kuuluneet monet paraurheilun huiput, kuten ratakelaajat Amanda Kotaja ja Henry Manni, yleisurheilija Ronja Oja, parahiihtäjät Sini Pyy ja Inkki Inola, jousiampuja Jere Forsberg, paratriathlonisti Liisa Lilja sekä monet muut.

Nuorten Paralympiaryhmä 2019

Judo
Tessa Koponen

Maalipallo
Miina Grönroos

Pöytätennis
Aaro Mäkelä

Uinti
Daniela Sohlman
Ilmari Laitala
Jenna Rajahalme
Nader Khalili
Ronja Weckström
Verneri Eronen
Ville Nieminen

Yleisurheilu
Eetu Kuisma (pituus/juoksu)
Niko Ristiranta (kelaus)
Marcus Kavaleff (heitot)
Santeri Karvo (heitot)
Sini Paukkeri (kelaus)
Jasmine Repo (heitot)
Jesse Anttila (kelaus)
Vilma Berg (pituus/juoksu)
Iida Lounela (pituus/juoksu)

Valmentajat
Katja Saarinen (vastuuvalmentaja)
Heikki Juvonen (yleisvalmennus)
Kati Kauhanen (uinti)
Markku Niinimäki (yleisurheilu)
Matti Laatikainen (yleisurheilu)
Martti Autio (pöytätennis)
Hanna Leveelahti (pilates)
Paula Thesleff (urheilupsykologi)