Uutiset Kaikki Uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
13.11.2018 | Paralympiakomitea

Para School Day kuntapilotti – jotta useampi oppilas kokisi PSD -tapahtumapäivän

Vuodesta 2011 lähtien Suomen Paralympiakomitea on järjestänyt Para School Day-koulukiertueen, johon on vuosittain valittu mukaan noin 10 koulua. Kiertueen suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja vuonna 2016 hakemuksia tuli jo lähes 200. Kova kysynnän myötä oli kehitettävä uusia tapoja, jotta mahdollisimman moni oppilas pääsisi koulutaipaleensa aikana kokemaan Para School Day powered by Toyota tapahtumapäivän.

Syksyllä 2018 Suomen Paralympiakomitea lanseerasi Para School Day kuntapilotin, jossa koulukiertue on yhden viikon ajan yhdessä kunnassa ja vierailee viikon jokaisena päivänä eri koulussa. Pilottivaihe toteutettiin syys-lokakuussa 2018 Porvoossa, Jyväskylässä sekä Salossa ja yhteistyökunnat antoivat oman osuutensa kuntamallin kehitykseen. Kuntapilotista saadut positiiviset kokemukset vahvistivatkin sen, että jatkossa Para School Day-toiminta toteutetaan pelkästään kuntamallilla eikä erillisiä yksittäisten koulujen kiertuehakuja enää toteuteta.

– On ollut ilo päästä toteuttamaan Para School Day-toimintaa uudella kuntamallilla! Aikaisempina vuosina kannoin huolta siitä, kun niin pienellä prosentilla hakijoista oli mahdollista päästä mukaan. Kuntapäättäjät ovat ymmärtäneet Para School Day:n syvimmän idean – me tuomme yhdenvertaisuuden sanomaa liikunnan kautta esiin. Kuntapilotin aikana huomasimmekin, miten hyvin Para School Day voi osaltaan auttaa oppilaita erilaisuuden hyväksymisen ja toisten kunnioittamisen opettelussa. Se on minusta hieno asia, kertoo Reeta Lindeman, Para School Day -kiertuepäällikkö.

Vuoden 2018 Para School Day -kiertue järjestettiin yhteistyössä Toyotan kanssa, Para School Day powered by Toyota -kiertue nimellä.

 

Haluaako kuntasi mukaan? Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Reeta Lindeman
Para School Day -päällikkö, Suomen Paralympiakomitea
E-mail: reeta.lindeman@paralympia.fi
Tel. +358 50 3656 807