Uutiset Kaikki Uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
01.04.2019 | Paralympiakomitea

Paralumilautailun MM-kilpailut Pyhällä tarjosivat vauhtia, jännitystä ja huikeat kisapuitteet

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävät paralumilautailun MM-kilpailut olivat ensimmäiset Suomessa järjestetyt aikuisten lumilautailijoiden maailmanmestaruuskisat. Pyhän hiihtokeskus ja Suomen Lumilautaliitto onnistuivat luomaan urheilijoille toimivat puitteet ja kisaradat kamppailla banked slalomissa sekä paracrossissa MM-titteleistä. Lisäksi viimeisenä päivänä laskettiin testikilpailuna joukkuekisa.

Suomea edustivat kilpailuissa Tomi Taskinen ja Matti Sairanen. Puolustava maailmanmestari Matti Suur-Hamari oli kannustajan roolissa loukkaantumisen takia.

Tomi Taskinen, 27, kilpaili vuoden 2018 lopussa ensimmäiset kansainväliset kisansa parapuolella ja debytoi MM-kisoissa. Miesten vaikeammin alaraajavammautuneiden sarjassa laskenut Taskinen onnistui banked slalomissa ja oli suoritukseensa erittäin tyytyväinen. Lapsesta asti lumilautaillut ja kansainvälisellä tasolla ennen vammautumistaan laskenut Taskinen loukkaantui vakavasti vuonna 2011 epäonnistuessaan hypyn alastulossa. Nyt hän tekee uutta urheilijan uraansa ja tavoitteet ovat korkealla.

– Ei voisi olla paremmat fiilikset. Kun eka lasku meni puhtaasti, niin se tunnetila, ei sitä voi sanoin kuvailla. Adrenaliini ja iloisuus mikä siitä tuli, se oli jotain niin siistiä. Puolentoista viikon päästä osallistun banked slalomin SM-kisoihin Tahkolla, ja sitten pitää alkaa pikkuhiljaa katselemaan Pekingin 2022 kisoja päin, Taskinen iloitsee. Hän oli kisoissa sijalla kymmenen.

Matti Suur-Hamari oli katsomossa kannustamassa suomalaislaskijoita ja tiimikavereitaan. Paralumilautailussa jo lähes kaiken saavuttanut Suur-Hamari treenaa kansainvälisessä tiimissä, johon kuuluu laskijoita Kanadasta ja Australiasta. Tiimin valmennuksesta vastaa Mikko Wendelin, joka on tehnyt Suur-Hamarin kanssa yhteistyötä usean vuoden ajan. Suur-Hamari loukkasi olkapäänsä helmikuussa maailmancupin osakilpailussa ja joutui tyytymään sivustaseuraajaan rooliin Pyhällä.

-On tämä raastavaa, kun tekisi mieli olla portilla ja puolustamassa mestaruuksia. Tämä on toisaalta osa urheilua ja nyt keskitytään saamaan käsi kuntoon ja katsomaan eteenpäin. Seuraavat MM-kisat lasketaan Norjassa kahden vuoden päästä ja se on nyt seuraava iso tähtäin. Ensi kaudella on tarkoitus hakea uudenlaista ärsykettä vammattomien Eurooppa cupin kisoista, niitä odotan jo innolla, Suur-Hamari kertoi tunnelmistaan.

Kaikki tulokset ja lisää kisatunnelmia Kansainvälisen Paralympiakomitean sivuilta

Kuvassa Tomi Taskinen (vas) ja Matti Sairanen. Kuva: Jani Kärppä/Kota Collective