Uutiset Kaikki Uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
18.03.2019 | Paralympiakomitea

Paralumilautailun MM-kisat Pyhällä 26.-1.4.2019

Vuoden 2019 paralumilautailun MM-kisat järjestetään 26.3.-1.4. Pyhällä. Suomen Lumilautaliiton ja Pyhän hiihtokeskuksen järjestämässä tapahtumassa kilpaillaan sekä crossissa että banked slalomissa. Pyhän MM-kisat on kauden suurin tapahtuma paralumilautailun parissa.

Edellisen kauden maailmancupin onnistuneiden kisojen perusteella Kansainvälinen Paralympiakomitea (IPC) tarjosi maailmancupin lisäksi myös MM-kisojen järjestämistä Suomeen. Vauhdikas ja monipuolinen rata innostaa kilpailijoita Pyhä hiihtokeskuksen ainutlaatuisten puitteiden lisäksi.

Suomen joukkue koki pettymyksen, kun molempien lajien puolustava maailmanmestari luokassa SB-LL2 Matti Suur-Hamari ei pysty puolustamaan titteleitään Pyhällä. Suur-Hamari loukkasi kaatui La Molinan maailmancupin kisassa, ja jatkotutkimuksissa hänen olkapäänsä on päädytty leikkaamaan.

Suomea edustaa yläraaja-amputoitujen luokassa (SL-UL) Matti Sairanen, joka on saavuttanut neljä MM-mitalia taekwondon parissa. Paralumilautailun joukkueeseen kuuluu myös lahtelainen Tomi Taskinen, joka laskee Pyhällä ensimmäisen MM-kisa debyyttinsä.

Pyhä 26.-31.3

26.3. Avajaiset & Banked slalom harjoitukset
27.3. Banked slalom kilpailu ja palkintojenjako
28.3. Välipäivä
29.3. Cross harjoitukset
30.3. Cross kilpailu ja palkintojenjako
31.3. Crossin joukkuekilpailu, palkintojenjako ja päätöstapahtuma

#lumilautaliitto
#tunturifiilis
#pyhamagic

Lisätietoja: https://pyha.fi/en/event/world-para-snowboard-championships