Uutiset Kaikki Uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
03.04.2019 | Paralympiakomitea

Paralumilautailun nouseva tähti Tomi Taskinen tekee toista uraansa lumilautailijana

Tomi Taskisen ensimmäinen urheilu-uran vaihe loppui vakavaan loukkaantumiseen helmikuussa 2011. Nyt hän on rakentamassa uutta uraa, jonka seuraava päätavoite on Pekingin 2022 talviparalympialaisissa.

Lapsesta asti lumilautaillut ja kansainvälisellä tasolla ennen vammautumistaan laskenut Taskinen loukkaantui vakavasti vuonna 2011 epäonnistuessaan hypyn alastulossa. Ennuste liikuntakyvyn palautumisesta oli huono, mutta lahtelainen teki paljon töitä kuntoutumisen eteen ja opetteli muun muassa uudestaan kävelemään aivovamman jälkeen.

– Olen saavuttanut monta sellaista steppiä, mitä mun ei olisi pitänyt olla mahdollista saavuttaa. Pystyin palaamaan laudan päälle kaksi vuotta onnettomuuden jälkeen ja nyt pystyn taas haastamaan itseäni lajissa, jota rakastan. Lumilautailu on tällä hetkellä mun elämä, Taskinen kuvailee.

Lahdessa asuva Taskinen, 28, debytoi viime viikolla Pyhällä järjestetyissä paralumilautailun MM-kisoissa ja kilpaili vuoden 2018 lopussa ensimmäiset kansainväliset kilpailunsa parapuolella. Taskinen sai kansainvälisen luokittelun marraskuussa ja kilpailee luokassa SB-LL1, joka on vaikeampi alaraajavammaluokka. Taskinen kilpaili Pyhän MM-kilpailuissa banked slalomissa ja sijoittui siinä kymmenenneksi. Kun omat kisasuoritukset olivat ohi, hän tsemppasi rinteessä suomalais- ja norjalaislapsia Kaikki snoukkaa -lumilautaleirillä.

-Ekan kisastartin jälkeen Pyhällä oli ihan mielettömän hieno fiilis! Vaikea uskoa, että olen nyt tässä ja oikeasti saan taas urheilla. On ollut hienoa päästä tutustumaan laskijoihin ja saada hyvää kokemusta. Tällä hetkellä lasken vain banked slalomia, crossiradan hypyt eivät ainakaan vielä onnistu, mutta täytyy katsoa, tuleeko se myöhemmin ohjelmaan. Täytyy saada valmennus- ja harjoittelukuviot kuntoon tulevalle kaudelle, olen todella motivoitunut ja iloinen tästä uudesta mahdollisuudesta huippu-urheilijana.

Tällä kaudella Taskinen osallistuu vielä banked slalomin SM-kisoihin Tahkolla ja sitten alkaa valmistautuminen uuteen kauteen ja Pekingin 2022 talviparalympialaisiin. Taskista luotsaa eteenpäin sama mies kuin Matti Suur-Hamaria: Mikko Wendelin. Kotirinne löytyy Messilästä, jossa hän valmentaa myös junioreita LHS Snowboardes -seurassa.

Kuvat: Jani Kärppä