Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
04.05.2017 | Paralympiakomitea

Paralympiajoukkue valmistautuu aikataulussa kohti Pyeongchangia

Vuoden 2018 Pyeongchangin talviparalympialaisiin valmistautuvat urheilijat, valmentajat ja taustajoukot kokoontuivat Kisakallion Urheiluopistolla 3.-4.5, kun kilpailuihin on noin 300 päivää aikaa. Näillä näkymin suomalaisia nähdään Etelä-Koreassa viidessä eri lajissa: alppihiihdossa, ampumahiihdossa, lumilautailussa, maastohiihdossa ja pyörätuolicurlingissa.

Kisakalliossa käytiin läpi muun muassa lajien kokemuksia esikisoista, sovitettiin varusteita ja otettiin viralliset valokuvat. Lajit valmistautumista paralympialaisiin helpottaa se, että kaikissa lajeissa käytiin esikisat samoilla kisapaikoilla maaliskuussa 2017.

Ensimmäisiin paralympialaisiinsa on valmistautumassa useampi urheilija. Oman läpimurtonsa päättyneellä kaudella teki lappeenrantalainen alppihiihtäjä Santeri Kiiveri (s. 2000). Kiiveri sijoittui pujottelun kokonaismaailmancupissa neljänneksi.

– Tuloksellisesti olen todella tyytyväinen edelliseen kauteen. Eurooppa Cupista tuli kokonaisvoitto ja maailmancupissa palkintopallisijoja. Tästä on hyvä lähteä tekemään onnistunutta paralympiadebyyttiä. Olen saanut arjen pyörimään hyvin Rukalla ja koulu joustaa hyvin kisareissujen suhteen, Rukan alppilukiota käyvä Kiiveri kuvailee.

Lumilautailija Matti Suur-Hamarilla on takana kaksi menestyskautta ja hän valmistautuu nyt hallitsevana tuplamaailmanmestarina toisiin paralympialaisiinsa. Lumilautautacross tuli paralympiaohjelmaan Sotšissa 2014, jolloin Suur-Hamari sijoittui 11:ksi. Pyeongcganhissa kilpaillaan sekä crossissa että banked slalomissa.

-Sotšin jälkeen olen saanut loistavan tiimin ympärilleni ja valmennus menee jatkuvasti eteenpäin. Mikko Wendelin tekee valmentajana erinomaista työtä ja haastaa joka treeneissä. Laskemme treeneissä erittäin vaikeita ratoja ja se takaa kisoihin hyvän tuntuman. Kisoissa riittää tällä hetkellä 80% suorittaminen, joka antaa varmuutta suoritukseen. Valmistaudun luottavaisin mielin Pyeongchangiin, Rukalle muuttanut Suur-Hamari kertoo menestysreseptistään.

Mikko Wendelin valmentaa myös naisten ykköslaskijaa, Hollannin Bibian Menteliä ja pieni tiimi tekee vakuuttavaa työtä isompien maiden rinnalla.

Vuoden 2018 talviparalympialaiset järjestetään Etelä-Koreassa 9.-18.3.2018. Lajeja on kuusi: alppihiihto, ampuma- ja maastohiihto, kelkkajääkiekko, lumilautailu sekä pyörätuolicurling. Kilpailut ovat järjestyksessään 12:nnet talviparalympialaiset. Etelä-Koreassa kilpailee 670 urheilijaa, mikä on yli 100 urheilijaa enemmän kuin edellisissä talviparalympialaisissa Sotšissa. Suomen joukkueen ensimmäiset urheilijavalinnat tehdään elokuun lopussa.

Kuvassa Matti Suur-Hamari kokeilemassa kelkkajääkiekkoa ensimmäistä kertaa, kuvaaja Harri Kapustamäki.