Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
11.05.2018 | Paralympiakomitea

Paralympiakomitean urheilijanvaliokunta – Urheilijoiden mahdollisuus vaikuttaa

Haku Suomen Paralympiakomitean urheilijavaliokuntaan on vielä käynnissä!

Valiokunta tulee koostumaan kolmesta tai maksimissaan kuudesta urheilijasta, jotka ovat kilpailleet käynnissä olevaa paralympiavuotta edeltävissä tai sitä edeltäneissä paralympialaisissa tai lajinsa MM-kisoissa vastaavien vuosien aikana. Urheilijavaliokunta edistää urheilijoiden vaikuttamisen mahdollisuuksia Paralympiakomiteassa ja sen ulkopuolella.

Pyörätuolikelaaja Toni Piispanen on toiminut Olympiakomitean kansallisessa urheilijavaliokunnassa jo useamman vuoden ajan. Piispanen pitää Paralympiakomitean urheilijavaliokunnan perustamista hienona asiana.

– Urheiluvaliokunnassa voit vaikuttaa moniin urheiluusi ja urheiluumme vaikuttaviin asioihin aina olympia-/paralympiakisakylän varustuksista huippu-urheilun laajamittaisempaan kehittämiseen. Viime vuosina olympiakomitean urheilijavaliokunnassa olemme vaikuttaneet moniin urheiluumme liittyviin asioihin, kuten urheilijoiden oikeusturvaan. Valiokunnassa jäsenillä on mahtava mahdollisuus alan parhaimpiin verkostoihin sekä myös vaikuttaviin työryhmiin, kertoo Piispanen kokemuksistaan.

Toni Piispanen kehottaa urheilijoita rohkeasti mukaan vaikuttamaan ja kehittämään!

Urheilijavaliokunnan jäsenistön suositellaan edustavan yhdenvertaisesti kesä- ja talvilajeja, molempia sukupuolia, yksilö- ja joukkuelajeja sekä eri paralympialajien vammaryhmiä. Urheilijavaliokunnassa ei ole lajipaikkoja vaan yhdestä lajista voi mukana olla useampikin urheilija.

Urheilijavaliokunnan haku on käynnissä keskiviikkoon 16.5. asti. Kannustamme urheilijoita hakemaan rohkeasti mukaan!

 

Lisätiedot:
Suomen Paralympiakomitean nettisivut www.paralympia.fi/etusivu/urheilijanpolku/urheilijavaliokunta/yleista/
Katja Saarinen, kehittämispäällikkö, katja.saarinen@paralympia.fi

 

Kuvassa: Toni Piispanen Rion paralympialaisissa
Kuva: Riku Valleala