Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
24.03.2017 | Paralympiakomitea

Paralympiavalmentajien ammattitutkinto käynnistyy syksyllä

Kansainvälinen kilpailu vammaishuippu-urheilussa kiristyy jatkuvasti. Vastatakseen kehitykseen Paralympiakomitea käynnistää yhteistyössä liikuntakeskus Pajulahden kanssa ja Urheiluopistosäätiön tuella ParaVAT-ohjelman.

Se tarjoaa osallistujille mahdollisuuden paneutua valmentamisen haasteisiin sekä oman osaamisen ja toimintaympäristön kehittämiseen. ParaVAT kehittää suomalaisen vammaishuippu-urheilun lajikulttuuria yhteisöllisesti Paralympic Team Finland -hengessä.

Syyskuussa 2017 käynnistyvä koulutus toteutetaan näyttötutkintoon valmistavana koulutuksena. Koulutus kestää 1,5 vuotta ja sen aikana on 10 lähijaksoa. Ohjelman aikana on mahdollisuus suorittaa Valmentajan Ammattitutkinto. Yleisten VAT sisältöjen ohella ParaVAT-kokonaisuudessa on mukana vammaishuippu-urheilun erityispiirteisiin ja kansainvälisyyteen liittyviä sisältöjä.

Rekrytointi koulutukseen on käynnistynyt. Koulutukseen etsitään lähtökohtaisesti paralympialajien valmentajia. Myös muita riittävät valmiudet omaavia valmentajia voidaan harkinnan mukaan ottaa mukaan kokonaisuuteen.

Koulutuksen hinta valmentajaa kohden tulee olemaan 2090€ sisältäen valmistavan koulutuksen, täysihoidon Pajulahdessa ja tutkintomaksun. Tutkinnon suorittavat valmentajat voivat hakea avustusta ParaVAT-osallistumiskuluihinsa AHOS-säätiöltä.

Lisätietoja:
Katja Saarinen +358503790959
Kimmo Mustonen +358505669869