Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
03.08.2018 | Paralympiakomitea

Parapyöräilijät jäivät mitaleitta MM-aika-ajossa

Suomen parapyöräilijät aloittivat torstaina 2.8. MM-urakkansa aika-ajoilla Italian Maniagossa, jossa kilpailaan parapyöräilyn MM-kilpailut 30.7.-5.8.

Viime maailmancupeissa menestyneet H1-käsipyöräilijät Harri Sopanen ja Teppo Polvi eivät olleet tänään terävimmillään ja jäivät kirkkaimmasta kärjestä. Sopanen oli aika-ajon viides ja Polvi seitsemäs. Kahden mitalin tavoitteen kisoihin asettanut Sopanen ei ollut kuitenkaan ajoonsa täysin pettynyt.

– Ihan hyvää ajoa oli kuitenkin ja kaikkeni annoin. Tottakai olen vähän pettynyt, mutta kokonaisuuteen pitää olla tyytyväinen, Sopanen kuittasi.

Aika-ajon MM-kultaa ajoi ylivoimaisesti Fabrizio Cornegliani. Sopanen jäi italialaisesta 4:33;46 ja Polvi 5:33;83.

– Kärki menee meidän lajissa nyt todella kovaa. Varmaan myös helteet ovat vaikuttaneet meidän valmistautumiseen niin kotimaassa kuin täällä, analysoi Polvi.

Miesten H3-käsipyöräluokkaa ajava Jani Peltopuro ajoi kovassa seurassa sijalla 26. Kesken Peltopuron ajon 13,6 kilometrin radalle tuli raju ukkoskuuro.

– Ihan kohtuullinen ajo oli. Tottakai ukkoskuuro vaikutti, mutta tämä on ulkoilmaurheilua, joten tällaista on välillä, Peltopuro kuittasi.

Ensimmäistä kertaa parapyöräilyn MM-kilpailuissa mukana oleva Sini Pyy ajaa naisten H4-käsipyörissä. Hän jäi tänään luokkansa viimeiseksi ollen seitsemäs.

– Sain uuden kilpapyöräni pari päivää sitten, joten tämä oli minulle ja pyörälleni ensimmäinen kansainvälinen ajo. Hyvä kokemus, Pyy arvioi.

Huomenna Italian Maniagossa ajavat tamdem-pyöräilijät ja Suomesta mukana ovat Pauliina Hatunen ja Tiina Nieminen. Käsipyöräilijät keskittyvät seuraavaksi lauantain maantieajoon, joka on matkaltaan noin 40 kilometriä.

MH1-luokka tulokset

MH3-luokka tulokset

WH4-luokka tulokset

 

Lähde: Suomen Pyöräily ry tiedotus
Kuvassa: Jani Peltopuro,  kuvaaja: Riku Valleala