Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
24.07.2017 | Paralympiakomitea

Parayleisurheilijat saavuttivat kuusi mitalia Lontoon MM-kilpailuista

Suomen joukkue onnistui yli odotusten Lontoossa parayleisurheilun MM-kilpailuissa. Suomi sai kisoista yhteensä kuusi mitalia, joista kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Kultamitalit toivat sprintterit Leo-Pekka Tähti ensimmäisenä kilpailupäivänä ja Amanda Kotaja viimeisenä kilpailupäivänä.

Leo-Pekka Tähti kelasi myös loistavalla kelauksella T54-luokan 200 metrin MM-pronssia. Lisäksi Henry Manni oli kolmas T34-luokan 400 metrillä, Toni Piispanen T51-luokan 100 metrillä toinen ja keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen toi T34-luokan hopeaa viimeisenä kilpailupäivänä. Suomi on mitalitilaston 23., taakse jäivät muun muassa kaikki Pohjoismaat, Hollanti, Ranska ja Espanja.

Kotaja joutui vatsataudista toipumisen vuoksi jättämään väliin kisaviikon alussa sekä 200 että 400 metrin matkat. MM-kilpailujen päätöspäivänä hän olikin sitten iskussa. Mestaruus tuli ajalla 16,62.

– Aika mieletöntä! En oikein osaa sanoa mitään, Kotaja hihkui tuoreeltaan.

– Yksi urani unelma oli voittaa satasella MM-kultaa ja nyt se tuli. Täytyy olla tyytyväinen. Lähtö oli tosi hyvä ja tiukille se meni. En nähnyt muita koko matkalla, Kotaja iloitsi.

Kotaja ei hätkähtänyt vatsataudista, vaikka se muutaman päivän söikin.

– Eka treeni kilpailun jälkeen tuntui jo tosi hyvältä, joten olen ollut hyvillä mielin koko ajan. Hyvä on ollut valmistautua vatsataudinkin jälkeen. Ei se tähän kauheasti enää vaikuttanut, tämä kultamitali tuntuu entistä hienommalta tämän kesän jälkeen. On ollut sellaista tahmeaa kaikessa tekemisessä, mutta oikeaan paikkaan tämä tuli, alkukesän kilpailuiden jälkeen vanhaan kelausasentoonsa palannut Kotaja sanoi.

MM-kulta on Vampulan Urheilijoita edustavalle Kotajalle uran toinen ja ensimmäinen satasella. Edellisissä MM-kilpailuissa Kotaja voitti 200 metriä.

Lue lisää kilpailuista ja urheilijoiden kommentteja www.yleisurheilu.fi -sivustolta.

Lähde: Suomen Urheiluliitto
Kuvassa Amada Kotaja, kuvaaja Helene Wiesenhaan