Uutiset Kaikki Uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
15.11.2019 | Paralympiakomitea

Parayleisurheilijat saavuttivat viisi mitalia ja neljä pistesijaa

Suomen MM-joukkue kokosi Dubaista viisi mitalia ja neljä pistesijaa, eli sijoitusta kahdeksan parhaan joukkoon. Edellisistä MM-kisoista Lontoossa 2017 tuli kuusi mitalia.

Dubain joukkueen mitalirohmu oli Toni Piispanen, joka kelasi T51-luokasta 100 metrin mestaruuden ja 200 metrin hopean. Leo-Pekka Tähti (luokka T54) ja Amanda Kotaja (T54) voittivat 100 metriä ja Marjaana Heikkinen oli F34-luokan keihäänheitossa toinen. Pistesijoja toivat Henry Mannin ohella, Amanda Kotaja, joka oli seitsemäs 400 metrillä ja kiekonheittäjä Petteri Peitso, joka oli F11-luokassa kahdeksas.

– Oikein lupaava kenraaliharjoitus ja tärkeä välietappi Tokion paralympiakisoja ajatellen. Nyt täytyy vaan jatkaa sitä systemaattista työtä, jota urheilijat ovat henkilökohtaisten valmentajiensa kanssa tehneet. Kaikki satsaavat Tokion kisoihin, joten siellä menestyminen ei ole ainakaan yhtään helpompaa kuin täällä, Suomen Urheiluliiton (SUL) parayleisurheilun päävalmentaja Mikko Peltonen muistutti.

– Olosuhteet eivät nyt olleet niin helteiset kuin etukäteen ajateltiin. Tokio tulee olemaan kilpailupaikkana rankempi varsinkin ilman korkean kosteusprosentin ansiosta. Näissä asioissa jatketaan hyvää yhteistyötä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen kanssa. Sieltä saatiin jo näihin kisoihin valmistautuessa hyviä neuvoja.

Lähde: Suomen Urheiluliiton tiedote
Kuva: Suomen Urheiluliitto