Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
09.03.2018 | Paralympiakomitea

PyeongChang 2018 paralympialaiset ovat alkaneet

PyeongChang 2018 paralympialaiset ovat nyt alkaneet tänään 9.3. pidettyjen avajaisten myötä.

Avajaisissa POGOG:n johtaja Lee Hee-beom toivotti jokaisen lämpimästi tervetulleeksi PyeongChangiin sekä kehotti urheilijoita nauttimaan jokaisesta hetkestä. Tämän jälkeen Kansainvälisen Paralympiakomitean puheenjohtaja Andrew Parsons toivotti kaikille osallistujille onnistuneita ja menestyksekkäitä paralympialaisia.

– Paralympiaurheilijat, te olette täällä ennätysnumeroin. Taistelkaa, pelatkaa reilusti, pitäkää hauskaa ja jatkakaa rajojenne rikkomista, Ennen kaikkea, jatkakaa unelmointia ja muuttukoot unelmanne todeksi. Teidän uskomattomat tarinanne ovat sitä mistä unelmat on tehty, sanoi Andrew Parsons avajaispuheessaan.

Puheiden lopuksi Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in julisti PyeongChang 2018 paralympialaiset alkaneiksi.

PyeongChang 2018 paralympialaisissa suomalaisurheilijat kilpailevat yhteensä viidessä eri lajissa seuraavien 10 päivän aikana; alppihiihdossa, maasto- ja ampumahiihdossa, lumilautailussa sekä pyörätuolicurlingissa. Kokonaisuudessaan Suomen paralympiajoukkueen valmistautuminen on sujunut hyvin.

– PyeongChang 2018 paralympialaisten huipennus alkaa olla käsillä, kun avajaisten jälkeen urheilijat pääsevät näyttämään osaamistaan. Suomen joukkueen valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaisesti ja tunnelma joukkueen sisällä on rennon luottavainen. Tästä on hyvä lähteä tavoittelemaan yhteistä tavoitettamme – kolmea mitalia, kertoo Kimmo Mustonen, joukkueenjohtaja.

 

Kuva: Riku Valleala