Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
12.03.2018 | Paralympiakomitea

Pyörätuolicurlingjoukkueelle ensimmäinen voitto PyeongChangissa

Suomen pyörätuolicurlingjoukkue hävisi päivän ensimmäisen ottelunsa Kiinaa vastaan luvuin 6-4. Ottelu alkoi hyvin tasaisesti ja ensimmäisten päätyjen aikana Suomelle rakentui monessa päässä mahdollisuus ottaa pisteitä mutta viimeiset kivet eivät aivan osuneet kohdilleen ja näin ottelutauolle siirryttiin Kiinan 5-1 johtoasemassa. Tauon jälkeen Suomen peli piristyi ja ottelun viimeiseen päähän mentiin 6-4 tilanteessa. Suomi rakensi hyviä suojia mutta Kiina onnistui tarkoilla poistoillaan purkamaan Suomen rakentelut eikä Suomi enää saanut rakennettua kunnon painetta. Näin ollen Kiina vei ottelun luvuin 6-4.

– Tänään oli jo hieman pelaamisen meininkiä ja ihan hyviä onnistumisia. Vielä tarkkuutta vaaditaan joka rintamalla ja joka heittopaikalla, niin sitä kautta on mahdollisuus voittaa useampia päitä. Nyt pitää vaan jaksaa painaa! Parannetaan tarkkuutta joka osa-alueella USA peliin niin sieltä ne pisteet tulee, sanoi Markku Karjalainen.

Suomi- Kiina pelin kokoonpanossa olivat Karjalainen S.-Karjalainen M.-Särösalo-Leppänen.

Suomi kohtasi päivän toisessa ottelussaan USA:n joukkueen. Suomi vei huikean trillerin voittaen ottelun 8-5 ja avasi näin voittotilinsä. Ottelu oli todella tiukka ja maat ottivat vuorotellen pisteitä ottelun edetessä. Ottelun ratkaisu nähtiin seitsemännessä päässä, kun Suomen joukkueen poisto onnistui loistavasti. Tämä pakotti USA:n vaikeaan viimeiseen heittoon, joka ei onnistunut ja näin Suomi juhli ansaittua ensimmäistä voittoaan.

– Upea fiilis! Hyvä peli ja hyviä suorituksia koko joukkueelta. Tuntuu, että porukka alkaa nyt löytämään oman tasonsa. Upeaa ensimmäinen voitto! Kiina peli meinattiin jo voittaa et se oli parasta peliä siihen mennessä ja nyt tämä USA peli oli vielä parempaa. Upea ja helpottunut tunne!, kertoi Sari Karjalainen voittopelin jälkeen.

Suomi – USA pelin kokoonpanossa olivat Karjalainen S.-Jääskeläinen-Karjalainen M.-Särösalo.

Suomen pyörätuolicurlingjoukkue kohtaa huomenna isäntämaa Korean sekä Sveitsin klo.2:35 ja klo.17:35 alkaen Suomen aikaa.

 

Lisää PyeongChangin paralympialaisten kuvia löytyy Paralympiakomitean kuvapankista:
www.paralympiakomitea.kuvat.fi/kuvat/PyeongChang+2018/  salasana: paramedia

Facebook: www.facebook.com/Paralympiaurheilu/
Twitter: www.twitter.com/FinnParalympic
Instagram: www.instagram.com/finnparalympic/
Nettisivut: www.paralympia.fi/

Kuva: Riku Valleala