Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
17.03.2017 | Paralympiakomitea

Rion paralympialaiset saavuttivat paralympiahistorian suurimman TV-yleisön

Rio 2016 paralympialaiset keräsivät historian suurimman TV-yleisön syyskuussa 2016. Kansainvälisen Paralympiakomitean (IPC) teettämän selvityksen mukaan kilpailut keräsivät kumulatiivista (yhteenlaskettu kisojen aikana) TV-yleisöä yli 4,1 miljardia henkilöä.

Kasvua Lontoo 2012 paralympialaisten lukuihin oli 7 prosenttia.

Rion paralympialaisiin osallistui 4328 urheilijaa 159 eri maasta ja kilpailut näkyivät 154 maassa. Maiden määrä on 39 enemmän kuin Lontoon paralympialaisten aikana ja 80 enemmän kuin Pekingin paralympialaisten aikana. Lisäksi yli miljardi ihmistä maailmanlaajuisesti seurasi Rion paralympialaisia digitaalisen median kanavilla.

IPC: n markkinointijohtaja Alexis Schaefer oli todella iloinen saavutetuista luvuista erityisesti aikana, jolloin monien urheilutapahtumien yleisö on vähentynyt.

-Kilpailut lähetettiin useammassa maassa kuin koskaan ennen, näytettiin enemmän tunteja, onnistuimme kasvattamaan sekä kotimaisen että kansainvälisen yleisön määrää. Jos vertaa, että Ateenan 2004 kisoja seurasi 1,8 miljardia ihmistä 25 maassa ja nyt määrä oli 4,1 miljardia 154 maassa, niin kasvu on huikea, Schaefer kuvaa.

Suomessa Rion paralympialaisista tehtiin yli 70 tuntia lähetyksiä Ylen kanaville. Määrä oli kymmenisen tuntia enemmän verrattuna Lontoon paralympialaisiin. Esimerkiksi Japani lähetti Riosta 401 tuntia lähetyksiä ja Saksa 332 tuntia. Kiina saavutti hulppean 1.07 miljardin kumulatiivisen TV-yleisön kisojen aikana.

Lähde: Kansainvälinen Paralympiakomitea
Kuva: Harri Kapustamäki