Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
13.06.2017 | Paralympiakomitea

Sini Pyy ja Katja Saarinen edustivat Suomea ensimmäisessä Urheilijafoorumissa

Kansainvälinen Paralympiakomitea IPC järjesti ensimmäisen Urheilijafoorumin 10.-11.6.2017 Saksan Daisburgissa. Päivien aikana keskusteltiin muun muassa antidoping-, luokittelu- ja esiintymisteemoista. Suomea edustivat IPC:n Urheilijavaliokunnan jäsen Katja Saarinen sekä maastohiihtäjä Sini Pyy.

Paralympiakomitean kehittämispäällikkö Katja Saarinen iloitsi, että tilaisuus houkutteli mukaan urheilijoita yli 30 maasta.

-Viikonloppu oli hieno esimerkki siitä, että IPC haluaa kuulla urheilijoita ja kehittää toimintaansa. Tämä oli hieno startti Urheilijafoorumi-toimintaan. Tämä vahvisti myös Suomen Paralympiakomitean tavoitetta perustaa oma urheilijavaliokunta, Saarinen tiivistää.

Pyeongchangin paralympialaisiin valmistautuva maastohiihtäjä Sini Pyy oli Suomen edustajana Urheilijafoorumissa ja innoissaan kaikista uusista kontakteista ja oppimista asioista.

-Viikonlopun aikana kävimme läpi kattavasti eri teemoja, jotka liittyvät paralympialaisiin ja aatteeseen. Itselle vahvistui erityisesti se, miten paljon yksittäinenkin urheilija voi vaikuttaa asioihin ja mitkä ovat ne vaikuttamisväylät. Oli hienoa päästä tapaamaan muita intohimoisia urheilijoita ja päästä vaihtamaan ajatuksia kehityssuunnista ja esimerkiksi eri maiden urheilijavaliokunnista, kansainvälistä politiikka Rovaniemellä opiskeleva Pyy hehkuttaa.

Kansainvälinen vaikuttaminen jatkuu, kun puheenjohtaja Mina Mojtahedi ja pääsihteeri Tero Kuorikoski edustavat Suomea Euroopan Paralympiakomitean yleiskokouksessa 15.-17.6.2017.

Katja Saarinen

Kehittämispäällikkö

Uudet lajit, nuorten paralympiaryhmä, luokittelu


358503790959