Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
27.11.2017 | Paralympiakomitea

Suomalaisille arvokasta kokemusta parasulkapallon MM-kisoista

Parasulkapallon MM-kilpailut pelattiin 21.–26. marraskuuta 2017 Etelä-Korean Ulsanissa. Mukana kisoissa olivat myös suomalaiset Heidi Manninen ja Riku Vihreäsaari.

Keskiviikko 22.11.2017

Sekanelinpelit avasivat parasulkapallon MM-kisat suomalaisten osalta Etelä-Koreassa. Pari Heidi Manninen/Riku Vihreäsaari kärsi kolme tappiota yhtä monessa ottelussa, tarkoittaen sekanelinpelien päättymistä suomalaisten osalta kisojen avauspäivänä. Ensin taiwanilaispari Ong Yu-Yu/Guang-Chiou Hu oli parempi erälukemin 21-4, 21-7, ja tämän perään sveitsiläiset Karin Suter-Erath/Luca Olgiati voittivat suomalaiset luvuin 21-5, 21-4. Suomalaiskaksikon paras peli nähtiin brittipari Sharon Jones-Barnes/Owen Kilburnia vastaan, jonka britit kuitenkin voittivat erälukemin 21-9, 21-15.

– Kolmas oli meidän paras pelimme, kun yhteistyö alkoi pelata selvästi paremmin. Sääli ettei sekareita ollut enempää ohjelmassa, sillä kuntokäyrä oli nousujohteinen, Manninen kommentoi tuoreeltaan Koreasta.

Myös kaksinpelit käynnistyivät suomalaisten osalta tappioilla. Kiinan Zhang Jing oli liikaa Manniselle luvuin 21-4, 21-7, ja myös Vihreäsaari hävisi ottelunsa Israelin Amir Levia vastaan erälukemin 21-4, 21-7.

– Ei selityksiä. Tasoerot lukee taululla ja sillä sipuli. Brittejä vastaan nelurissa oli saumoja parempaankin lopputulokseen, mutta tein itse liikaa henkilökohtaisia virheitä ja annoin turhia saumoja. Mutta yhteispelimme parani selvästi kahdesta ensimmäisestä matsistamme. Kaksarissa Israelin Leviä vastaan jouduin ottamaan paljon riskejä, koska pelasin selvästi parempaa pelaajaa vastaan. Riskien onnistumisprosentti oli välttävä, Vihreäsaari myönsi hotellihuoneestaan Ulsanista.

 

Torstai 23.11.2017

Suomi sai voittotilinsä auki naisten WH1-sarjan kaksinpelissä, kun Heidi Manninen löi Ranskan Audrey Bellia-Sauvagen kahdessa erässä 21-19, 21-16. Trilleriksi edenneessä ensimmäisessä erässä Mannisen hermo piti paremmin, ja toisessa Manninen osoitti paremmuutensa.

-Pää pysyi kasassa paremmin kuin vastustajalla. Pelasin perushyvää peliä ja laitoin hänet tekemään enemmän virheitä kuin itse. Laitoin taktisesti hänet ensimmäiseen erään katon valoja vasten, josta oli selvää hyötyä pelin alussa. Maistuva voitto, Manninen kommentoi Ulsanin Dongchun Gymnasiumista.

Jo aiemmin päivällä Manninen oli iskussa mutta vastus oli todellista maailmanluokkaa. Etelä-Korean Jung Kum Kang ei antanut Mannisen yllättää, vaan osoitti isäntämaan kovuuden 21-7, 21-6 lukemin. Selvistä lukemista huolimatta Manninen pelasi vahvaa peliä mutta eteläkorealaisen varmuus ja tarkkuus olivat liikaa suomalaiselle.

Miesten puolella Riku Vihreäsaaren kaksinpelit loppuivat 21-9, 21-7 tappioon Intian Abu Hubaidaa vastaan. Vihreäsaaren mukaan Hubaida oli selkeästi enemmän voitettavissa kuin Euroopan kärkipelaaja Amir Levi keskiviikkona mutta Hubaidan kovat smashit ja omat virheet ratkaisivat pelin.

– Mukauduin huonosti nopeaan sulkaan ja itselleni epätyypilliseen tapaan kajauttelin sulkaa paljon takalaittomaksi. Vasemman takanurkan postimerkkikin tuntui olevan kymmenen senttiä väärässä paikassa, Vihreäsaari ruoti tappiotaan.

Mannisen loistavasta voitosta huolimatta molempien pelit kaksinpeleissä loppuivat torstaihin.

 

Perjantai 24.11.2017

Suomalaiskaksikon pelit Etelä-Korean MM-kisoissa jatkuivat perjantaina nelinpeleillä, joissa Heidi Mannisen parina pelasi Englannin Sharon Jones-Barnes jonka kanssa Manninen on tänä vuonna lyönyt jo Irlannin ja Espanjan avoimissa kisoissa. Vihreäsaaren parina miesten nelinpeleissä pelasi kokenut ranskalainen Sebastien Martin. Miesten ja naisten nelinpelien alkusarjojen saldona oli kuusi peliä ja yhtä monta tappiota, päättäen Etelä-Korean MM-kisaurakan suomalaisten osalta.

Vihreäsaari ja parinsa Sebastien Martin kokivat kovia heti päivän avauspelissä ensimmäisessä erässä japanilaisia vastaan 2-21 mutta toiseen erään suomalais-ranskalaiskaksikko skarppasi huomattavasti. Toisen erän puolivälin tauolle mentiin Vihreäsaari-Martinin johdossa 11-9 mutta tämän jälkeen japanilaiset löivät pari pykälää lisää ja voittivat erän 21-14. Myös thaimaalaispari Chatchai Kornpekanok – Aphichat Sumpradit oli parempi lukemin 21-9, 21-8.

Tasaisin ottelu nähtiin eurooppalaisten välillä, kun Englannin David Follettia ja Puolan Jakub Sikorskia vastaan Vihreäsaari/Martin taipuivat lukemin 21-13, 21-14. Tämä olikin kaksikon paras peli päivän kolmesta ottelusta.

– Tämä oli näistä ehjin matsi. Vastustaja löi armotta heikompaa pelaajaa eli minua vastaan, joten kiirettä pukkasi. Selvisin kohtuullisesti, mutta parannettavan varaakin toki piisasi. Myös kommunikaatio parani hieman ensimmäisestä matsista, Vihreäsaari kommentoi.

Yhdeksän tappiota yhdeksästä ottelusta ei jättänyt Vihreäsaarelle paljoa kotiintuomisia, mutta treenimotivaatiota senkin edestä.

Naisten alkulohko oli myös erittäin kovaa luokkaa, kun Heidi Mannisen ja Sharon Jones-Barnesin lohkoon arvottiin kovia aasialaispareja. Ensimmäisessä ottelussa Kiinan Fan Yang ja Hongyan Li pudottivat lyöntejään millintarkasti Manninen/Jones-Barnesin kenttään, voittaen ottelun erälukemin 21-3, 21-3. Myös japanilaiset Etsuko Kobayashi-Rie Ogura olivat kovia, mutta heitä vastaan Manninen/Jones-Barnesin peli oli vahvempaa ja loppulukemat kirjattiin 21-13, 21-7.

Ennalta tasaisimmassa ottelussa Kanadan Yuka Chokyua ja Perun Pilar Jaurequi Cancinoa vastaan mikään ei toiminut ja ottelu päättyi kanadalaisparin voittoon erälukemiin 21-12, 21-2.

– Kroppa ei herännyt, tuoli ei liikkunut ja lyönnit menivät minne sattuivat. Todella heikko esitys sellaisia pelaajia vastaan, ketä vastaan pitäisi pärjätä. Onneksi eilen oli paljon paremmat pelit kuin tänään, niin ei jää liikaa harmittamaan, Manninen alleviivasi.

Suomalaisten Heidi Mannisen ja Riku Vihreäsaaren pelit parasulkapallon MM-kisoissa Etelä-Koreassa jäivät alkulohkon peleihin ja kisat heidän osaltaan päättyivät perjantaina 24. marraskuuta.

 

Lähde: Suomen Sulkapalloliitto ja Vammaissulkapallo ry