Uutiset Kaikki Uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
11.04.2018 | Paralympiakomitea

Suomen Paralympiakomitea perustaa kansallisen urheilijavaliokunnan

Suomen Paralympiakomitea perustaa kansallisen urheilijavaliokunnan, jonka tehtävänä on toimia urheilijoiden yhteisenä äänenä Paralympiakomiteassa sekä paralympialiikkeessä.

Urheilijavaliokunta on Suomen Paralympiakomitean alainen, virallinen ohjausryhmä, jonka tehtävänä on tuoda hallitukselle esiin urheilijoiden näkemys.

– Urheilijalähtöisyys on yksi Paralympiakomitean toimintaa ohjaavista arvoista. Paralympiakomitean urheilijavaliokunnan perustaminen toteuttaa tuota arvoa. Samalla se toimii urheilijoiden yhteisenä äänenä, kun he haluavat nostaa tärkeitä teemoja Paralympiakomitean päätöksentekoon, sanoo Tero Kuorikoski, Suomen Paralympiakomitean pääsihteeri.

Kansalliseen urheilijavaliokuntaan valittujen urheilijoiden tehtävänä on tuoda esille urheilijoille tärkeitä asioita, puhua urheilijoiden oikeuksien puolesta, puhua urheilijakeskeisen päätöksenteon puolesta, kommentoida Paralympiakomitean strategian kehittämistä ja toimintaa, sekä edesauttaa avointa keskustelua Suomen Paralympiakomitean ja urheilijoiden välillä.

– Urheilijakeskeisyys on Paralympiakomitean toiminnan lähtökohta, ja siksi haluamme Paralympiakomiteassa vahvistaa urheilijoiden ääntä päätöksenteossa. Toivomme myös, että urheilijavaliokunnan kautta urheilijoille avautuu kiinnostus ja mahdollisuuksia olla monella tapaa urheilussa mukana, kuten luottamustehtävissä sekä Paralympialiikkeessä että lajiliitoissa, kertoo Mina Mojtahedi, Suomen Paralympiakomitean puheenjohtaja

Kansallinen urheilijavaliokunta tulee koostumaan jäseniksi valituista urheilijoista, joiden tulee olla kilpaillut käynnissä olevaa paralympiavuotta edeltävissä tai sitä edeltäneissä paralympialaisissa tai vaihtoehtoisesti lajinsa MM-kisoissa vastaavien vuosien aikana.

Lisätiedot:
Mina Mojtahedi, puheenjohtaja, mina.mojtahedi@paralympia.fi
Tero Kuorikoski, pääsihteeri, tero.kuorikoski@paralympia.fi
Katja Saarinen, kehittämispäällikkö, katja.saarinen@paralympia.fi

 

Kuvassa: Kansainvälisen Paralympiakomitean urheilijavaliokuntaan valittu maastohiihtäjä Rudolf Klemetti
Kuva: Harri Kapustamäki